Souboj s rodinou

71%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Svět wrestlingu mi byl vždy cizí, zvláštní divadlo kaskadérů.. vůbec nechápu, proč se v něm bojuje o titul, když je to domluvené. The Rock se ve filmu jen mihne, takže moc nepřispěl, příběh mi přijde standardní, souboje pěkné, ale za mě je to jen mírně nadprůměrná záležitost.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Hodně feel good komedie, napsána životem, upravena scenáristy (hlavně teda ten závěr) a skvěle obsazená (takový Nick je přímo božský). Merchantův ambicióznější kino debut dopadl teda fakt skvěle a je třeba s ním do budoucna počítat.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Překvapivě všechno to, čeho jsem se obával, tu funguje moc příjemně. Dwayne Johnson si přesně plní svou úlohu zbožňované ikony, humor není trapný ani přepálený a wrestling je vítaným ozvláštněním boxerských snílků, zvláště pak v podání charismatické a emocionální Florence Pugh. Osvědčené schéma se sice pevně dodržuje, ale všechno šlape tak, jak má, a vedlejší postavy většinou nejsou jen do počtu. Milé překvápko.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
6
Wrestling je hovadina.. Neúcta vůči všem bojovým sportům a něco tak možné dobrého na herní konzole, protože na někoho na zemi skončit vypadá docela cool.. Souboj s rodinou je překvapivě biografie podle skutečné předlohy ze zápasnického světa odněkud z předměstí Anglie.. Rodina musí držet pohromadě i v tak netradiční kombinaci postav. Extrémní štěstí anebo umění ve výběru castingu se přetaví v parádní chemii mezi herci a jednoznačně zapamatovatelné ksichty, kdy každý z nich v určitém bodě příběhu dokáže dostatečně zaujmout a ukradnout si minimálně tenhle úsek pro sebe.. I když pro mě vede právě brácha Zak, tak Florence Pugh ani na chvíli nenudí a tohle je role, která jí sedí. Její překračování mezi drsnou a něžnou šlubkou její postavy mě několikrát mile překvapilo... I když třeba ten The Rock mi tu přijde docela zbytečný a úplně v klidu by to zvládl sehrát čahoun Vaughn, tak dobrý. Téměř žádné zaváhání a tenhle outsider coming of age jede s klidem do svého cíle.. I když to je plné žánrových klišé, celkem povrchní a propaguje největší parodii na sport, tak celkem mě to bavilo. 60%
Martrix
Martrix
2 449 bodů
7
V úvodu zazní, že je to podle skutečných událostí, ale jakmile uvidíte tu bizarní rodinku, rychle to pustíte z hlavy. Britský bizárek, wrestling a herci, které člověk vždycky rád vidí. To spolehlivě odvede pozornost od jakékoliv reality. I po tom, co se Souboj s rodinou překulil z komedie do rodinného dramatu, jsem ten příběh nebral tak úplně vážně a v některých momentech jsem byl i otrávený tím klišé, kterým podobný typ filmů tak často trpí. Zprvu mátořící se looser nakonec povstane a díky své píli, odhodlání, nebo něčemu...si splní sen... . Nicméně mix sympatických postav, atraktivního prostředí a optimismu vás přiměje ke shovívavosti a ten superhappyend tvůrcům snadno odpustíte. Ono aby taky ne, když....doporučuji vydržet a mrknout na titulky. Při nich totiž uvidíte záběry na ty lidičky, kterým se tohle opravdu (nějak tak) stalo. Taky se dozvíte jak to s nimi dopadlo dál a celý ten příběh dostane trochu jiný rozměr. A mě osobně to přimělo zvednout hodnocení o pár procent výš. Souboj s rodinou je jako míchaná zmrzlina. Akorát to není podobně vymazlený mix, jako třeba čokoládovovanilková, ale spíš třeba vanilkovozvratková. Mě totiž ty vystajlované životopisné filmy trochu dráždí žaludek.
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
7.5
Nenechte se odradit nic moc plakátem, nepodmanivým námětem a Králem Škorpionem (The Rock), Fighting with My Family je ve skutečnosti vcelku pěkné a milé komediální drama, pocházející od jednoho z tvůrců sympatického snímku Cemetery Junction, tudíž jistota kvalitního scénáře, který bude osolený pravou britskou atmosférou, je téměř zaručená. Člověk by si řekl, že když někdo točí komedii o rodince horlivých wrestlerů, bude to jedna velká ulítlá bžunda, ale žádný takový. Snímek je to skromný, netlačí na pilu, plus se svými postavami pracuje dobře. Obzvlášť pak s hlavní hrdinkou (jejíž mámu hraje Cersei Lannister), kterou se asi film tak nějak pokusil prezentovat jako neatraktivní, což se mu moc nepovedlo, obzvlášť v porovnání s jejími wretlerovými soupeřkami, které se dají popsat pouze slovem "butterface" (neznalí nechť si vygooglují). Nutno ovšem dodat, že snímek se v určitých bodech až moc táhne, plus jednu dobu stojí příliš dlouho na mrtvém bodě, kdy se děj téměř vůbec nehne. Jinak ale milý překvapení, byl jsem totiž připravený spíše na hovadinu.
Jaroslaw 23
1 448 bodů
8
7,5/10 Skvělá sportovní feel good dramedy,se skvělými sympatickými postavy v čele s Florence Pugh ( bože já jí fakt žeru :D).
sugi
752 bodů
7.5
... wrestling mě vůbec nezajímá a ani nevím proč jsem se na to začal dívat , ale nějak mě to chytlo a nakonec to není film o wrestlingu , ale o rodině a vůli něčeho dosáhnout .... film není žádný megatrhák plný hvězd , ale příjemně překvapí ....
Antrokaja2
36 bodů
7.5
Před zhlédnutím snímku jsem absolutně netušila o co jde, ale o to více jsem byla po jeho skončení překvapená a nadšená. Příběh podle skutečnosti, který vezme za srdce. Silný příběh, humor je adekvátní a navíc jde o wrestling. Všechno šlape jak má, nic zde není navíc. Milá a odpočinková komedie