Yesterday

67%
Yesterday

Hudební komedie Yesterday vypráví neuvěřitelný příběh neúspěšného muzikanta, který vyhraje jackpot v životní loterii. Jak se to stane? Jednou ráno se probudí a zjistí, že nikdo na světě si nepamatuje na legendární skupinu Beatles a její písničky. Na Ringa, Paula, George a Johna si vzpomíná jen on, a to mu dává příležitost stvořit hromadu nesmrtelných hitů, které mu zajistí bohatství a slávu, tedy všechno, co si člověk může přát. Skoro všechno. Ne nadarmo Beatles složili i písničku „All You Need Is Love“. (CinemArt)




Recenze: Yesterday

Kinobox.cz
55%

Jakéže poučení z toho všeho vychází? Zřejmě to, že John, Paul, George a Ringo složili nadčasové evergreeny, které může brnkat kdekdo a vydělat si tím haldu peněz. Nic moc pointa, co? Bohužel, z filmu nic moc jiného nevyplyne.

Kinobox.cz
80%

Pokud nebudete mít přehnaná očekávání, budete s Yesterday spokojeni. Je to velice profesionálně natočená romantická fantasy komedie, jejíž předvídatelnost je narušena občasnými nápaditými vtípky. Je mi jen trochu líto, že se podobný námět nedostal do rukou třeba Christophera Nolana, který by se jistě dokázal více věnovat analýze té alternativní reality a jejím následkům.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Pro někoho možná kalkul svést se na vlně BR,ale pro mne příjemná romantická podívaná okořeněná písněmi Brouků. Chvílemi mi to sice drhlo a hlavní hrdina moc charisma nepobral,ale Danny je natolik zkušený režisér,že si se vším nakonec poradil a ukočíroval to do zdárného konce.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Jak by to asi vypadalo, kdyby vlivem jakého si blackoutu zmizely některé notoricky známé věci včetně The Beatles a zrovna vy byste znali jejich songy? Na to odpoví tato lehce romantická fantasy komedie. Zajímavý scénář a spousta písní od The Beatles. Romantická stránka příběhu mě moc nezaujala, ale i tak mi vyšlo pěkných 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Konečně nějaký film po Bohemian Rhapsody, který budu rád nesnášet. Po Lásky čas další scénář, kde zlé a sobecké postavy prožívají neštěstí, když celý svět, každý jeden člověk a každý aspekt jejich života nejsou pro jejich potřeby dokonalé, přestože samy nemají světu co dát. Ústřední morální dilema "měl bych si přisvojit ty písně?" představuje ve skutečnosti ještě ten menší problém v životě hrdiny, který je nesnesitelný, nesoběstačný člověk bez jakékoliv definovatelné charakterové vlastnosti krom svého pasivního očekávání úspěchu (navzdory Himeshi Patelovi, u nějž si umím představit, že bude ok) a v důsledku zneužije všechny lidi, kteří jeho úspěch reálně produkují. Film se samozřejmě hodně snaží, abysme na to nemysleli. (Spoilery? Svému druhému manažerovi hrdina přebere holku, ale tomu to nevadí, protože "vždy věděl, že je jen druhý", takže je to v pořádku. Třetí manažerku připraví o veškerý pravděpodobně nasmlouvaný zisk, ale to nevadí, protože ji ztělesňuje naprosto nepatřičně karikující McKinnon, takže i to je v pořádku. Přestože tohle byli lidé, kteří pro hrdinu udělali to, co on tak moc chtěl a nebyl toho schopný.) Konflikt mezi hrdinou a jeho "láskou" je naprosto umělý a nepřesvědčivý - jeho vyhraněnost a naléhavost je opět způsobena pouze neochotou postav přijmout cokoliv než absolutní spokojenost - tentokrát ze strany nejprázdnější ženské protagonistky za dlouho, která je na jednu stranu absurdně odevzdaná a na druhou absurdně sobecká a já se to ani nesnažím vstřebat (opravdu mi nebylo jasné, proč za ním přijela do Liverpoolu a co po něm chce krom potenciálu zničit svou kariéru kvůli ní "prostě proto"). Podobnou morální kocovinu mívám jen z filmu Bajgara a Vejdělka. Film v podstatě o tom, že můžete být svině tak dlouho, dokud se u toho cítíte příjemně.

Dodatečné informace

Původní název:
Yesterday (více)
  • Velká Británie Yesterday
Premiéra v ČR:
27. 6. 2019
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
26 mil. USD
Tržby:
88,09 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Yesterday je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch