Jiří Suchý - Lehce s životem se prát

?
Jiří Suchý - Lehce s životem se prát
Muž devatera řemesel, divadelník, hudebník, textař, básník, skladatel, spisovatel, filmař, grafik, výtvarník nebo divadelní režisér… A především legenda české kultury, která ovlivnila několik generací. To byl Jiří Suchý o jehož životní cestě, mnohdy nelehké, natočila film Olga Sommerová. (CinemArt)



Recenze: Jiří Suchý - Lehce s životem se prát

Kinobox.cz
80%

Také je dobře a vkusně zachycena skutečnost, že Suchý už není nejmladší a Semafor už dnes není tím Semaforem jako před několika desetiletími (ta nová představení bych nikdy navštívit nechtěl, stará ano), což je možná škoda, ale život jde dál atd. atd... Je to opravdu fajn a místy docela dojemné.


Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Mimořádně povedený dokument o Jiřím Suchém, který je úžasně natočenou biografií obsahující známé i pro mě dosud neznámé informace. Co z tohoto dokumentu dělá víc než povedený televizní medailon je jeho výpravnost a úžasná kamera. Dokument má vynikající atmosféru a uteče jako voda.
Riverdon
Riverdon
7 390 bodů
10
Olga Sommerová po dokonalých portrétech paní Čáslavské, Kubišové a Červené vystoupila ze svého feminismu a natočila stejně brilantní poctu houževnatému a skromnému Jiřímu Suchému. Do děje vůbec nezasahuje a nechává vše na autorově harmonickém vzpomínání. Také dokázala najít v archivech nádherné okamžiky (konkurz do divadla,...), zaznamenala setkání s Karlem Gottem a nebo vhodně zařadila písně s aktuálním obsahem.

Dodatečné informace

Původní název:
Jiří Suchý - Lehce s životem se prát (více)
  • Česká republika Jiří Suchý - Lehce s životem se prát
  • Česká republika Jiri Suchy - Tackling Life with Ease
Premiéra v ČR:
26. 9. 2019
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch