U Zlaté rukavice

69%
U Zlaté rukavice
U Zlaté rukavice je hororový film inspirovaný příběhem skutečného západoněmeckého sériového vraha Fritze Honky. V nekompromisním podání německého artového režiséra Fatiha Akina tak sledujeme odpudivého opilce Honku, který si své životem zchátralé oběti pod záminkou nabídky sexu vybírá ve špinavém podniku U Zlaté rukavice kdesi v neslavně proslulé hamburské čtvrti San Pauli. Zápach rozkládajících se těl a zvětralého piva jako by ze snímku vhodného jen otrlé diváky přímo čpěl.



Recenze: U Zlaté rukavice

Kinobox.cz
70%

Není divu, že si za to i od některých kritiků vysloužil silné opovržení. Na druhou stranu ale Akin zaslouží uznání, že takovou látku zvládl zfilmovat bez zromantizování a přehnané snahy Honku polidštit či dokonce omlouvat (navíc ani nenabídne žádnou okázalou úlevnou katarzi!).


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
3.5
S tímto filmem mám jeden zásadní problém a proto je mé hodnocení takové jaké je. Tím problémem je výborná technická stránka. Ten film díky svému zpracování nabízí opravdu intenzivní divácky prožitek na který jsem nebyl a nebudu připravený. Je to tak reálně odporné, že se mi na to nechtělo ani dívat. Takže tentokrát je spíše můj problém, než problém filmu a jeho kvalit.
Klajnik
Klajnik
8 503 bodů
2
Nudné, prvoplánové a ploché čumění na ošklivce, co chlastá a občas zabijí tlusté kurvy. A ačkoliv mám filmové násilí rád, protože je to vizuálně pestré, tak tenhle film se tomu poměrně vyhýbá. Srovnávat tohle s Trierovým Jackem je zcela mimo. Ten byl mnohem explicitnější i hlubším filmem. Fatih Akin jenom nudil. 1/5 za dvě vtipný scény, které dohromady mají tak 2 minuty. Jeden byl přípitek: "Jsou přesně tři důvody, proč člověk pije. Za prvé: aby zapomněl na něco špatného. Za druhé: aby oslavil něco pěkného. A za třetí: Aby se něco dělo, když se nic neděje. HAHAHA! Smrt všem kurvám, které neroztáhnou nohy!
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
10
Ani nevíte jak tady Špritzi Hoňkovi dobře rozumím, koho by bavilo mrdat ty hnusné šlápoty, s třemi páry bradavic, ošicenou skoliózou, skleněným okem a jen jedným zubem.Můj nový hrdina není Iron Golem, ale Franz Hoňka! Já jsem se u toho nadmíru bavil, nechápu nálepku hororu. Klidně pozvěte celou rodinku se třema harantama, a užijete si to víc než Bibi Bloksberg. Mě ten slizkej kluk nemytí přišel tak milý a vtipný. Jeho kulišácký pohled a nevinný úsměv mi jen zahřálo na šulínku. Ještě k tomu je tak romantický a šarmantný.. jako sexuální pomůcku nechá použít nakouslej vídenskej bratwurst do prdele, a ještě si chutně kousne do šlichty, a potichoučku se otočí k zády postele, a ani u toho nevydá ani prd. No, takových chlapů je na světě málo! Německej Džek Rozparovač se mi zazdíval možná i trochu více, než Ted Kapuca, nebo Henry. Nejvíc mě asi rozmrdalo, když do šachty s mrtvolami pověsil voňavý papírový stromeček. Romantik.🎵 Einmal um die ganze Welt und die Taschen voller Geld 🎵 ❤

Dodatečné informace

Původní název:
Der goldene Handschuh (více)
  • Německo U Zlaté rukavice
  • Německo Der goldene Handschuh
  • Německo The Golden Glove
Premiéra v ČR:
17. 10. 2019
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Německo, Francie
Přístupnost:
15+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné