Manželská historie

82%
Manželská historie
Procítěný příběh o rozpadu manželství režiséra (Adam Driver) a herečky (Scarlett Johansson). Na začátku se oba chtějí rozumně domluvit, ale soudnímu sporu se nakonec nevyhnou. Režisér filmu Manželské historie (Noah Baumbach) při natáčení využil vlastní zkušenosti s rozvodem. Film byl nominovaný na Oscara.



Pete69
Pete69
29 372 bodů
8.5
Tento snímek mě opravdu dostal. Syrové zpracování rozvodu a boje o dítě, které spíše než sami manželé zkomplikovali právníci a americký soudní systém. Krutý příběh dvou celkem rozumných lidí má opravdu sílu.. nedopřál mi ani minutu odpočinku.. ani náznak slabší chvilky.. prostě to jede a jede.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
V mnoha ohledech mě to překvapilo. Čekal jsem realistický, minimalistický počin (ano, i přes historii Baumbacha), variaci na Bergmanovy Scény z manželského života. Ale tohle se nebojí silně stylizovaných scén (komediálních, melodramatických) a některé postavy jsou otevřeně karikované (právníci, rodina manželky, sociální pracovnice). Rozhodně ale jednoduchý a v jednoduchosti krásný film."Pro každého" se obvykle bere jako sprosté slovní spojení, ale tohle je opravdu zážitek, který si neumím představit, že by se někomu nelíbil. A pokud, tak právě jen proto, jak bezproblémový a bezpečný film to je. Což mi někdy vadí. Ale někdy ne. 4 a 1/2
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
4
Manželská historie je vlastně podobný příběh jako Joker. Vezměme slavné filmy z minulosti, seberme z nich atmosféru a způsob natáčení a pak si pohovořme, jak jsme objevili Ameriku. Tento film jsme už minimálně jednou viděli. Jmenoval se Kramerová versus Kramer a excelovali v něm Dustin Hoffman a Meryl Streep. Režijně jsme tento film už také viděli, jmenoval se Dvanáct rozhněvaných mužů. Americké právo neznám, takže nevím do jaké míry je příběh věrohodný. Každopádně po přečtení synopse a začátku filmu jsem si myslel, že to třeba nebude tak průhledné. Minimálně prvních 8 minut bylo opravdu dobrých. Pak to šlo ale celé do kopru. Scéna s nožíkem je tedy hovadina. Nejlepší ve filmu jsou Ray Liotta, Alan Alda a Laura Dern, bez kterých by to bylo dost k nesnesení.

Dodatečné informace

Původní název:
Marriage Story (více)
  • USA Manželská historie
  • USA Marriage Story
  • USA Historia małżeńska
  • USA Priča o braku
  • USA Шлюбна історія
Premiéra v ČR:
25. 11. 2019
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA

Podobné


Powered byJustWatch