Případ dvou básníků

54%
Případ dvou básníků
Plakát traileru

A je tu další premiérový díl volného cyklu detektivek renomované autorky Hany Proškové, tentokrát podle knižního bestselleru Smrt programátora. Známá dvojice – kapitán kriminální policie Vašátko (V. Preiss) a malíř, bohém a detektiv amatér Horác (D. Matásek) – bude tentokrát pátrat po vrahovi autora tzv. počítačových básní. Kristián Vích (O. Malý) je matematik blížící se čtyřicítce. Ve svém pracovním kolektivu je velice oblíbený. Potají chodí s Terezou (T. Krippnerová), manželkou jeho neurvalého kolegy (R. Mácha). Milenci chystají Terezin rozvod a společný život. Despotická Víchova matka (E. Vášáryová) má ale pro syna jiné plány a mezi kolegyněmi svoji favoritku. Jednoho dne je ale Kristiánova mrtvola nalezena plovoucí v řece a pachatel je pochopitelně neznámý… (Česká televize)




Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Souhlas se Sheldonem. Je zbytečné psát komentář.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Tuhle kriminální sérii táhne silou své aury Viktor Preiss a David Matásek. V tomto filmu se to povedlo o chlup lépe, než obvykle, a to zejména díky obsazení tří herců - Emílie Vašáryové, Ondřeje Malého a zejména Zuzany Stivínové, která ve filmu hrála objektivně ze všech nejlépe, ale to je také tím, že její postava byla vlastně ze všech nejzajímavější.
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
5
TV film s obsazením Viktora Preisse a Emílie Vášáryové v jejich životní formě, skvělé a zajímavé. Celou dobu nebylo jasné, kdo vraždu spáchal, takže výborně napsané i zrežírované. Další herecká hvězda - Zuzana Stivínová celkem překvapila, pro její herecký typ nezvyklá role.

Dodatečné informace

Původní název:
Případ dvou básníků (více)
  • Česká republika Případ dvou básníků
Premiéra v ČR:
3. 2. 2019
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Případ dvou básníků


Půjčení nebo nákup