Otcovství

65%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Kevina Harta mají filmoví diváci zaškatulkovaného především jako komika. Přesto už se pokoušel o vážnější role. Objevil se například v americké předělávce Nedotknutelných, Otcovství je ovšem ještě větším dramatem. Což automaticky neznamená, že by Kevin Hart sem tam neprohodil nějaký ten vtípek a neprojevil svůj komediální talent, tentokrát se ovšem tak trošku více jede na vážnou notu. Za scénářem a režii potom stojí Paul Weitz (první Prci, prci, prcičky). Otcovství je adaptaci memoáru Matthewa Logelina, který napsal o svých vlastních zážitcích v momentě, kdy mu zemřela žena a na výchovu dcery tak zůstal sám. A Hart dokazuje, že na vážnou roli má. Z jeho výkonu dokonce může tak trochu naskočit husina, protože dokáže v mnoha momentech prodat své emocionální rozpoložení a rozhodně jde o herecký výkon, který by Hartovi mohl potencionálně otevřít dveře k dalším vážným rolím. Je ovšem škoda, že jde spíše pořád v jádru o milou rodinou komedii než o silnou psychologickou sondu. V mnoha momentech se sice jede na vážnou notu, kromě Harta je ve své roli skvělá i Alfre Woodard jako Hartova tchýně a Melody Hurd je zase ideálně obsazená jako milé a roztomilé dítě. Mnohem zajímavější je ovšem první polovina, kdy se skutečně spíše kráčí ve vážných vodách, ve druhé polovině definitivně tak trochu přichází přechod. Hart tak sice jde v rámci Otcovství trochu proti svojí typické roli, skutečně silné drama to ovšem pořád není. Pouze v některých momentech. Je to celý vlastně strašně jednoduchý a i přes čerpání z memoáru si divák snadno může vzpomenout na podobné filmy jako Táta na plný úvazek Kevina Smitha. Ve finále se vlastně ukáže, že jde o ideální film pro celou rodinu. Jde vlastně o slušné spotřební zboží, které Netflix koupil od studia Sony a slouží jako ideální film pro jeho předplatitele. Jenomže jde jen o další Netflix film, který rychle sejde z mysli. Přitom ovšem skutečně mohla vzniknout neskutečně silné drama místo téhle snadno zkousnutelné jednohubky. Otcovství je fajn spotřební zboží, které rozhodně mohlo být něčím víc. Paul Weitz jako scenárista a režisér nenatočil kdovíjak výraznou a zapamatovatelnou podívanou, přesto ovšem slušnou jednohubku, která má sice povedený soundtrack Ruperta Gregsona- Williamse, skutečně dobré obsazení s Kevinem Hartem na vrchu a pár skutečně silných momentů, přesto se ovšem pořád drží tak trochu zpátky a je ve finále pořád především milou rodinou komedií. Jednoduchý film, který rozhodně neurazí, pořád ovšem bude velmi rychle vytěsněn z paměti a nový Kramerová versus Kramer jednoduše nevznikl....
Marcos22
Marcos22
994 bodů
2
Fatherhood je typická dramedy, která v samotném úvodu diváka retrospektivně seznamuje s poporodním úmrtím manželky a matky v jedné osobě a následném převzetí plné odpovědnosti otce za péči o svou dceru. Po úvodních rádoby vtipných peripetiích s uspáváním své dcery, kterou vyřeší zvuk vysavače, se dějová linka přesouvá do prvního školního roku života pětileté Maddy. V tom diváky režisér Paul Weitz seznamuje se školními peripetiemi malé Maddy a nově se rodícím vztahem jejího otce. Celý film sráží fakt, že je podán velmi dokumentárně, což je primárně dáno tím, že je inspirovaný skutečným příběhem a zpracovaný dle knižní předlohy. Bohužel tak Otcovství působí dosti nudným dojmem a nepomáhají tomu ani často použité zdlouhavé záběry. Vše v negativním slova smyslu korunuje závěrečné klišé, že rodina znamená více než kariéra. Režisér Weitz zůstává bohužel na hony daleko za svým nejlepším počinem, Jak na věc, ve kterém se věnuje obdobnému tématu, ale v daleko dynamičtějším tempu a s kvalitnějšími hereckými výkony. Jedna hvězda. 👎 (20.06.2021)
Pasadenka
Pasadenka
547 bodů
7
Tento film musí hodnotit o něco víš. Ne proto, že by se excelentně vyjímal. Je to jen hezké drama s příměsí humoru a animálních emocí. Těch rodičovských! A funguje to. Musím tento film hodnotit lépe, protože konečně máme Harta v hlavní roli, kde není jen ubrečený debílek, který nedokáže vzbudit nic víc než smích. Ne, konečně máme možnost cítit, starat se a trpce zasmát. A to je na poměry tohoto herce krásné.

Je to hezký průměrný snímek, který hraje na city. Minimálně ty moje a já mu dávám 7. :)