Barva z vesmíru

57%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3.5
Kdo by neznal Barvu z vesmíru od Lovecraftra. Pro mne jeho nejznámější dílo jsem si ve filmové verzi rozhodně takto nepředstavoval a pochybuju, že sám Lovecraft byl s tímto spokojený. Filmová Barva z vesmíru je skoro dvou hodinová nuda béčkové kvality s přehrávajícím Cagem. Tohle prostě nechceš!.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Na Nicolasi Cageovi je fascinující, že opsal kruh šílenství a opět se stal fungujícím hercem, na kterého je radost se koukat zcela neironicky. Jinak přesně ten film, který chce člověk vidět v sobotu odpoledne. Zábavný, ale ne pitomý. Přístupný, ale ne naprosto přímočarý. Jo, fajn práce. Jako vše od Lovecrafta to nemá jinou pointu než hrůzu z neznáma přesahujícího člověka (snaha naroubovat na něj nějaká eko či společenská alegorická čtení vždy selhávají, Lovercraft je o primárním strachu z vesmíru a je dobře, že tenhle film si s tím vystačí) - víc nakonec není potřeba.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
0
thanos splách své hovno do mléčné toalety, které spadlo na zahradu sídla Nicolky Cage. Posílá na nich smradlavý odér velkého hovnožlaba, přenos rádiových vln s reklamou na Alzáka, a slepuje jich dohromady s Herkulesem jako Lidskou stonožku. Ať jsou Láskominecraftovi cestopisy jak dobré, tohle byl silný průjem.
kery-
kery-
3 671 bodů
8
Nic divnějšího jsem snad ani nikdy neviděl, a to jsem viděl i sestřenici Mandy. Chvilkama jsem měl hroznou chuť poslat celý tenhle cirkus do prdele, stejně jako jsem udělal v případě prvního jmenovaného. Ty dlouhé záběry jsou tak sakra obtěžující, že jsem na sebe pyšný, že jsem ani jednou nemáčknul šipku doprava. I z těchto záběrů jde díky skvělé práci s hudbou a zvukem celkově vytěžit požadované pocity. Z většiny filmu mám velmi (ne)příjemné pocity něčeho hodně osobního a sakra zajímavě udělaného po všech stránkách. Od divnobéčka to přes nevyzpytatelný gore psychoteror eskaluje až v pořádně absurdní něco, co se vám totálně dostane pod kůži.
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
8
Moc hezká adaptace... Možná by se i Lovecraftovi líbila.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
5.5
Ne že by bylo málo filmů, které by ovlivnila tvorba H.P. Lovecrafta, ale v poslední době se jeho jméno objevuje čím dál častěji. A dává to smysl. CGI dnes umožňují přivést na plátno cokoliv...stačí mít fantazii. Resp. fantazie stačí jen v případě "ztělesnění" monster. Richard Stanley určitě nepatří mezi režiséry, kterým by studia posílala scénáře v naději, že se uvolí... . Ne, zatím z něj opravdu nic kloudného nevypadlo, ale o to víc překvapí, jak moc dobře zfilmovaný tento film je. Atmosféra vynikající a minimálně dvě třetiny filmu jsem si říkal, že takto měla být natočena Annihilation. Srovnání se neubráníte, protože v Color Out of Space, je těch společných prvků hromada. Je velká škoda, že je závěr tak rozpačitý a že se Richard Stanley nepřekonal i coby scénárista. Je mi jasné, že ve filmu podle povídky taťky monster Lovecrafta, musí být hnusomaso, ale bez té závěrečné dvacetiminutovky, by to byl dočista jiný film...lepší, mysterioznější, bez divného chování většiny postav, i smysl nedávajícího konce.
Veronika Rada
Veronika Rada
921 bodů
6
Čekala jsem víc. Na tak dobré obsazení je to co bylo natočeno za mě málo.
Matyesak
Matyesak
96 bodů
5
Film, v němž se tvůrci snažili adaptovat hororovou lovecraftovskou klasiku. To je samo o sobě poměrně ambiciózní. Ve snímku se ale snažili ještě o crossover s nějakým jakože eko sdělením, což v mých očích filmu uškodilo. Nicolase mám rád a je tak jediným pozitivem filmu. Audiovizuál není principiálně špatný, nicméně ubíjí jej zcela pitomý scénář a režie.
chrsts
chrsts
21 bodů
8
Jedno z těch lepších zpracování H.P. Lovecrafta ke kterému se vždy rád vrátím. Změny oproti knize tu rozhodně jsou, ale to není tak úplně špatně.
Jandys
6 bodů
1
Pro ty co si přejí lepší adaptaci bych doporučil verzi z roku 2010, je dostupná na youtube. Je sice z většiny v Němčině s anglickými titulky a černobíle, ale důvěrnější než tato blbost.. Doufám že to někomu pomůže. Název: "The Color Out Of Space | Full Sci-Fi Movie | H.P. Lovecraft" pro ulehčení hledání