Barva z vesmíru

57%
Barva z vesmíru
V drsných i panenských údolích, která se zvedají na západ od starobylého Arkhamu, odnepaměti žije komunita místních farmářů. Jejich klidné dny naplněné poctivou prací se však mají radikálně změnit v okamžiku, kdy z nebes přiletí meteor a zaboří se vedle studny jednoho z nich. Přinese posel z vesmíru svým hostitelům slávu a bohatství, nebo šílenství a záhubu.



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
3.5
Kdo by neznal Barvu z vesmíru od Lovecraftra. Pro mne jeho nejznámější dílo jsem si ve filmové verzi rozhodně takto nepředstavoval a pochybuju, že sám Lovecraft byl s tímto spokojený. Filmová Barva z vesmíru je skoro dvou hodinová nuda béčkové kvality s přehrávajícím Cagem. Tohle prostě nechceš!.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Na Nicolasi Cageovi je fascinující, že opsal kruh šílenství a opět se stal fungujícím hercem, na kterého je radost se koukat zcela neironicky. Jinak přesně ten film, který chce člověk vidět v sobotu odpoledne. Zábavný, ale ne pitomý. Přístupný, ale ne naprosto přímočarý. Jo, fajn práce. Jako vše od Lovecrafta to nemá jinou pointu než hrůzu z neznáma přesahujícího člověka (snaha naroubovat na něj nějaká eko či společenská alegorická čtení vždy selhávají, Lovercraft je o primárním strachu z vesmíru a je dobře, že tenhle film si s tím vystačí) - víc nakonec není potřeba.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
0
thanos splách své hovno do mléčné toalety, které spadlo na zahradu sídla Nicolky Cage. Posílá na nich smradlavý odér velkého hovnožlaba, přenos rádiových vln s reklamou na Alzáka, a slepuje jich dohromady s Herkulesem jako Lidskou stonožku. Ať jsou Láskominecraftovi cestopisy jak dobré, tohle byl silný průjem.

Dodatečné informace

Původní název:
Color Out of Space (více)
  • USA Barva z vesmíru
  • USA Color Out of Space
Země původu:
USA
Rozpočet:
6 mil. USD
Tržby:
1,02 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Barva z vesmíru je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch