Minuta po minutě

39%
Minuta po minutě

Drsný thriller o muži, který ztratil během bankovní loupeže paměť. Kousek po kousku musí složit chybějících 10 minut své paměti, aby zjistil, kdo ho sabotoval. (Bontonfilm)




Recenze: Minuta po minutě

Kinobox.cz
40%

10 Minutes Gone je dalším potvrzením toho, že Miller se nejspíš řemeslu nikdy pořádně nenaučí. Na druhou stranu je třeba uznat, že v rámci děje jde ale vlastně o neurážející klasiku (v kategorii žánrových videovýplachů), ze které alespoň nekrvácí oči. Dokonce nechybí určitá snaha o budování příběhu a rozmanitost prostředí, což je po již zmíněném Backtrace se Stallonem výrazný pokrok.


Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
4
Brian A. Miller se zkrátka řemeslu pořádně nenaučí - i když má k dispozici otevřený set, kde se střílí policisté a lupiči a šlo by z toho vytřískat solidní scénu, stejně to natočí/sestříhá jak amatér bez znalosti základů (ve smyslu "jak se střihem tvoří dynamika", případně "jak střídat záběry pro přehlednost situace"). NICMÉNĚ v rámci děje je to vlastně neurážející klasika (v kategorii béčkových videovýplachů), Michael Chiklis v hlavní roli neurazí, Bruce Willis se tradičně pronudí pár minutami scén, které nejspíš natočil během jediného odpoledne, závěrečný twist je čitelný na míle dopředu a je tu naštěstí slušný bodycount, takže to ve výsledku docela odsýpá. Dobré to není ani omylem, ale aspoň z toho nekrvácí oči. Dokonce nechybí snaha o budování příběhu a rozmanitost lokací, což je po otřesném Backtrace se Stallonem výrazný pokrok. Ale stejně si 10 Minutes Gone budou všichni nakonec pamatovat hlavně pro to, že jde o film s nejplešatějším plakátem vůbec...

Dodatečné informace

Původní název:
10 Minutes Gone (více)
  • USA Minuta po minutě
  • USA 10 Minutes Gone
Země původu:
USA, Kanada
Ocenění:
Žádná ocenění