Betonová past

41%
Betonová past

Madison Taylorová pracuje jako servírka v San Juanu v Portoriku. Žije pouze se svojí šestnáctiletou sestrou Emily, neboť rodiče jim zemřeli. Když Emily navštíví v restauraci svoji sestru, dostane astmatický záchvat, kvůli kterému ji Madison odváží do nemocnice. Ve stejnou dobu dochází k vraždě muže jménem Jimmy. Tento Jimmy byl informátorem poručíka Wakese (Bruce Willis), který díky němu vyřešil mnoho případů. A protože má Jimmy domluvenou schůzku s Wakesem na tajném místě, musí se jeho vrazi spojit s Wakesem a domluvit s ním nové místo setkání. Tam budou moct Wakese v klidu zabít. Doktor v nemocnici (Steve Guttenberg) ujišťuje Madison, že Emily bude v pořádku, pro jistotu si ji chce nechat v nemocnici přes noc. Emily prosí Madison, aby s ní zůstala i přes noc. Madison však musí do práce, aby měly peníze na placení účtů. Během své noční směny jde Madison vyhodit pytel s odpadky. Ve stejnou chvíli se u ní objevuje vážně postřelený muž, po kterém střílí dva muži. Tento muž je parťák poručíka Wakese, kterého tam poslal místo sebe. Vyděšená Madison se snaží policistu odtáhnou ze střelby, sama je však postřelena. V nemocnici jí doktor sdělí, že ve své noze má stále projektil ze zbraně a že operace proběhne až zítra. Madison dostane policejní ochranu a je převeze na uzavřené oddělení sedmého patra, kde jsou karanténní lůžka. Během výslechu je schopna Wakesovi pouze říct, že viděla dva muže, podle popisu zvuků výstřelů z pistole pozná Wakes, že se jednalo o policejní zbraň. Oba pachatelé, ti co zabili Jimmyho i Wakesova parťáka, jsou totiž policisté, kteří se zapletli do obchodu s drogami a falešnými bankovkami. Policista Pierce totiž udělal velkou chybu, když Madison postřelil policejní pistolí, díky balistice totiž ihned zjistí, komu zbraň patří. Zkorumpovaní policisté Pierce a Tull vchází do nemocnice, připraveni najít Madison, zabít ji a vzít jí z těla projektil. Když Madison pochopí, že jí chtějí oba muži zabít, začíná neúprosný hon... (TV Prima)




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
0.5
Od Bruce jsem už zvyklý na ledacos, ale tohle je teda solidní extrém. Pokud se rozdávají maliny za nejhorší herecké výkony, tak za tento film by měl dostat Bruce plný koš malin. O příběhu ani nemá smysl psát protože to je narychlo splácaný brak. Celkově to vše působí strašně levně a odfláknutě. Vraťme se ale k tomu hlavnímu. Co tady předvádí Willis se nedá ani nazvat herectvím. Je to divné, ale on je tím nejslabším článkem celého filmu. To jakým způsobem tady vyřvává své repliky je až zarážející. Nechápu a nerozumím tomu proč nemá aspoň trochu soudnosti.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
1
Další laciná verze smrtonosné pasti, tentokrát zasazená do traumacentra, což je ostatně originální název filmu. Ne, Bruce Willis si zde nezopakoval svou nejslavnější roli. Ženské hrdinky jsou nyní v oblibě, a tak se pozornost soustředí na Nicky Whelan. Bezútěšný scénář jí však žádné sympatie neposkytuje. Bruce Willis ji má jako vyšetřující policista, který jen působí dojmem, že v takovém příběhu prostě musí být. Přítomen je i wrestler Tito Ortiz, který takovou hereckou nabídku přijal snad jen z nutnosti. No, slávy svých kolegů takovými filmy rozhodně dosáhne. A Steve Guttenberg? No jo. Díky tomuto filmovému kousku, kde má jen malý nepatrný, jak se říká, štěk, víme, že ještě žije. Film je sice klasickým akčním thrillerem, který obsahuje všechny obvyklé prvky žánru, jako jsou honičky, přestřelky a pokusy o hlášky, ale celkově tomu chybí hloubka, myšlenka a snad i nějaké poselství. Děj je samozřejmě předvídatelný, ale daleko horší jsou nudné a naprosto banální dialogy. Skoro to vypadá, jako by byly postavám vkládány do úst z nutnosti. Scénář je zkrátka dost jednoduchý a postavy nejsou pořádně propracované. Že se v rámci dramatizace přistřihnou logice křidýlka, je u podobných akčních filmů běžné, ale v tomto případě je to už do nebe volající. Každopádně, něco takového na doplnění nočního televizního programu postačí. Filmoví fajnšmekři se však rozhodně poohlédnou po něčem daleko lepším.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Tak hlavně Willis tady má snad jen dvě repliky, a to se ještě opírá o auto (fakt asi easy money), teda když nepočítám závěrečný fight se záporákem, který je až nechtěně vtipný. Celý film je strašně tupý, a ikdyž jsem vysloveně po Trauma Centru sáhl, abych vypnul - tak tohle už bylo moc.


Dodatečné informace

Původní název:
Trauma Center (více)
  • USA Betonová past
  • USA Trauma Center
  • USA Korunní svědek
Země původu:
USA
Tržby:
0,09 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění