Sněží!

54%

Komentáře a recenze 5

Dle relevance
i
55%

Nicméně díky málomluvně čisté souhře „babince“ v čele s úspornou Hybnerovou se ze Sněží! postupně vyloupne hořká zodpovědnost ženského údělu podobná Díře u Hanušovic. A sílí podprahový účinek soukromých výčitek kvůli všemu, co jsme vůči svým nejbližším zanedbali, nestihli, zůstali dlužni.

F
90%

Rozhodně se jedná o festivalový biják, neboť vedle té jakés takés dějové (rodinné) linky sází autorka také na lyriku a atmosféry. Jak Hanka Vagnerová, tak Petra Nesvačilová navíc vytvořily zajímavé a přes některé výše uvedené výtky stále dostatečně sympatické postavy...

N
50%

Po expozici, která ještě může budit očekávání, se ukazuje, že děj nemíří absolutně nikam. Nic se nestane, žádná z postav se nikam neposune, nic nevrcholí. Sněží! je uváděno do kin jako jemný poetický film, dalo by se ale taky označit za ospalý záznam banalit na hranici amatérského studentského projektu.

Č
45%

Postavy jsou různorodé, ale musíme se hodně namáhat, abychom je poznali. Spousta otázek zůstává nevyřčených i nezodpovězených, zajímavá témata se jen letmo naťuknou. Chybí drama, gradace, katarze. Kdybychom měli k postavám vztah, možná by v nás jejich počínání vzbudilo emoce, ale o tento vztah se autorce nepovedlo s divákem podělit.

M
40%

Rád bych takovému projektu fandil. Je dobře, že vznikají osobní, autorské filmy, navíc oceňuji i rezignaci na humor, bez něhož by se mělo obejít mnohem větší množství tuzemské produkce. Avšak pramalý vývoj postav i příběhu a nedostatečně sevřené zpracování stahují Sněží! do šedivého průměru. Škoda, ale budu držet palce dál.