Lov

64%
Lov

Dvanáct lidí se probouzí na mýtině uprostřed lesa. Navzájem se neznají, neví, kde jsou, ani jak se tam dostali. Netuší, že byli vybráni pro velmi specifický účel… stali se lovnou zvěří. Kdo a proč je loví? Než si stačí odpovědět, padnou někteří z nich mrtví k zemi. Ti, kteří první salvu ustáli, už tuší, že jim opravdu jde o život a že ti, co po nich střílejí, nepřestanou, dokud je všechny nezabijí. Normální člověk by takovou situaci neustál, jenže Crystal (Betty Gilpin) není normální. Nechce umřít a ve snaze přežít za každou cenu je hodně podnikavá. Tak podnikavá, že se role lovce a oběti můžou nečekaně prohodit… (CinemArt)




Recenze: Lov

Kinobox.cz
75%

Takže žádný "pouhý" nový Živý terč, ale překvapivě zábavná satira s dostatečným množstvím hlášek a (často brutální) akcí. Pokud vás baví filmy, které umí chytře pracovat s diváckým očekáváním a líbila se vám (např.) zmíněná Chata v horách, berte Lov jako černého koně letošního roku.

Kinobox.cz
50%

Jsem tedy z Lovu poněkud rozpačitý. Je v něm pár roztomile brutálních scén, je v něm pár dobře vymyšlených politicky nekorektních vtípků (z obou táborů) a většinu času se nebudete nudit (což je způsobeno i tím, že film má jen 90 minut). Na druhou stranu ve filmu není dost dobrých věcí na to, abych ho mohl jednoznačně doporučit...


xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Myslím, že tenhle film si satiru představuje asi jako tvůrci Blaníka, tedy "zesměšňovat vše, jen si dát pozor, aby se nikdo neurazil a aby z toho opravdu něco nevyplývalo", což rozhodně nemám rád. Můžu ale říct, že několik momentů bylo rozhodně vtipných, i když tomu občas padal řetěz. Krvavá nevěsta byla ale z těhle semi-politických hororových blbin lepší. (Nejvíc mě teda irituje, jak to drží morální ochranitelskou ruku nad protagonistkou - celé to pak ztrácí smysl.) Plus to má fakt hrozné dialogy a děsně unylý střih. 50 %
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Takhle měla vypadat Krvavá nevěsta. Zobel servíruje krvavé nasrané erko, které ale hlavně nezapomíná bavit. Výtku bych měl jen k malé sympatičnosti hlavní hrdinky, jinak je to zatraceně vtahující a člověk odpustí i ten ne moc potřebný sociální podtón. Nedivil bych se, kdyby tohle skončilo v letošní Tarantinově topce.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7
Zábavná jednohubka. Úvod skvělý, současně ale trochu nevděčný, protože je od té chvíle jasné, že ve všem bude nějaký háček. Přirovnání k Chatě v horách je trochu přehnané (ta přeci jen nabídla o něco propracovanější schéma i vývoj), nicméně pokud jde o hravost, rozhodně se Craig Zobel slušně vytáhl. I v akci. A Betty Gilpin je přímo božská!

Dodatečné informace

Původní název:
The Hunt (více)
  • USA Lov
  • USA The Hunt
Premiéra v ČR:
14. 5. 2020
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
14 mil. USD
Tržby:
10,55 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Lov je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch