Lov

64%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
4
Myslím, že tenhle film si satiru představuje asi jako tvůrci Blaníka, tedy "zesměšňovat vše, jen si dát pozor, aby se nikdo neurazil a aby z toho opravdu něco nevyplývalo", což rozhodně nemám rád. Můžu ale říct, že několik momentů bylo rozhodně vtipných, i když tomu občas padal řetěz. Krvavá nevěsta byla ale z těhle semi-politických hororových blbin lepší. (Nejvíc mě teda irituje, jak to drží morální ochranitelskou ruku nad protagonistkou - celé to pak ztrácí smysl.) Plus to má fakt hrozné dialogy a děsně unylý střih. 50 %
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Takhle měla vypadat Krvavá nevěsta. Zobel servíruje krvavé nasrané erko, které ale hlavně nezapomíná bavit. Výtku bych měl jen k malé sympatičnosti hlavní hrdinky, jinak je to zatraceně vtahující a člověk odpustí i ten ne moc potřebný sociální podtón. Nedivil bych se, kdyby tohle skončilo v letošní Tarantinově topce.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7
Zábavná jednohubka. Úvod skvělý, současně ale trochu nevděčný, protože je od té chvíle jasné, že ve všem bude nějaký háček. Přirovnání k Chatě v horách je trochu přehnané (ta přeci jen nabídla o něco propracovanější schéma i vývoj), nicméně pokud jde o hravost, rozhodně se Craig Zobel slušně vytáhl. I v akci. A Betty Gilpin je přímo božská!
blazma
blazma
4 928 bodů
8
zvláštní film, u kterého jsem nevěděl jestli mu dát 4 hvězdy nebo jen jednu. až takhle to se mnou zamávalo :D.. příběh není nijak zázračně originální. Bohatí se očividně nudí a tak si zaplatí možnost lovit lidi. Úvodní scéna v letadle mi přišla trošku bez pointy a zbytečná. Dostaneme se na pole kde lidé dostají zbraně na obranu, nic méně všichni jsou takřka okamžitě zabiti z krytu vysoko na kopci. pasti, miny, fake benzínka je docela vtipná část. nic méně všichni ti boháči schovaní a zalezlí v bunkru trošku kazí ten pocit z toho Lovu. protože sedět na prdeli a čekat až dostanete všechno na zlatém podnose mi jako lov nepřijde. Nic méně to co to zachraňuje je hlavní postava, šílená a zároveň inteligentní hlavní postava, ten film rozhodně vytáhla na vyšší příčky.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
10
Celkem vtipná situace, když si uděláte rodinný trip vaší ojetou, ale pořád spolehlivou Felicií, do Chorvatska. Eržika udělala na oběd, v ešusech, dobrý maďarský guláš, a dobré chorvatské lečo se sardinek, a když to jsme zrovna my Češi, tak taky ty řízky s chlebem. No, a cestou už skoro k Záhřebu, na vás vyjede ochranný dispečink, typu starýho a plesnivýho kmeta, který ještě pořád každý rok volí komáry, že jste v nepovolané oblasti, a musí Vás a Vaši rodinku se čtyřmi snědými opičkami, které se vám za mák vůbec nepodobaj, ale Eržika říkávala, že si to s domovníkem, na tuty po nocích nerozdávala, eskortovat do lesa, kde z Vás chtějí udělat paseku pro golfový trávník. No ne, fakt nekecám. Oni na Vás udělali bojkovku, a totálně vomrdali do kaďáku. Váš pavlačák, kde bydlí ještě deset dalších rodin Ferů, Lakatošů a Káborů, všechny dali do jednoho zpropadenýho lesa, a udělali si z vás lovnou zvěř. Ta podělaná vláda, chce hezky po staru, tu cházku nemytou, vyhladit do základů. Do píči, a zrovna teď když jste si dali dovolenou z práce, do které na 100% nechodíte, protože žijete od dávek po dávek, z kapes těch rasistických gádžů. No, a teď ti další fašistický gádžovja, z vás chtějí udělat cigánský karbanátek. A už pomalu nemůžete věřit ani vaši rodince. Každou chvílí můžete čekat, že se z Eržiky stane maskovaný útočník se samopalem, a z děcek, ozbrojený imigranti z Džihádu. Čekal jsem fakt hovadinu, kterou jsem v prvních minutách, měl strašně velkou chuť to vypnout, ale slovo dalo slovu, a za mě totální překvapení, a klidně napařím plný počet. Chci víc takových vtipných a totálně random píčovin. (Už jsem měl připravený posměšný komentář, že každý američan je totálně vypatlaný rednek se základním vzděláním, ale zbytečně bych hodil čpavek do ohně..)
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 248 bodů
6
No označení horor, bych asi vyřadil, parodie, nebo černá komedie to určitě ano, 1.pulku filmu sem se neskutečně bavil, až sem si říkal jestli to není trochu morbidní,toto téma bylo už zpracováno nespočetnekrat, partu lidi loví jiná parta lidí, ať už to sou zazobanci uchylove, nebo jiní znudeni lidé... Ale celkem to šlo, ale říkám až na finální fight který byl skvělý a i trochu vážnější, tak slušná komedie
Foltest
Foltest
1 304 bodů
6
Lov je poměrně povedený snímek, ve kterém si asi nejvíce cením zajímavé myšlenky, kdy se liberální elity snaží pobít konzervativce. Takové vyznění bych v hollywoodském filmu nečekal a jak říkám, příjemně mě to překvapilo. Akce je povedená, film párkrát zafunguje i jako komedie. S klidným svědomím tak film můžu doporučit ke zhlédnutí.
CarnTheSlayer
CarnTheSlayer
877 bodů
10
Kurník, to byla taková šílenost, že mě to dostalo. Lehce mi to připomnělo seriál z produkce Netflixu "Black Summer", který taky takhle často překvapil. A filmy/seriály, kterým zmatek neškodí a je tam, budu zřejmě mít rád. A další co kromě častého "surprise, motherfucker" na tomhle filmu musím vychválit je, že to nebyla nuda. Ono mě zajímalo, co že se tam děje a jak to dopadne (což bylo zřejmě způsobeno tím, že mi to doporučil člověk, který věděl, co mi má doporučit :D ). Což se mi u většiny filmů, jenž mají otravné šnečí tempo, nestává. Jo, bylo to pěkně divný a šílený, jak už jsem napsal, ale to možná filmu prospělo, prosil bych více takových snímků. Jen bych možná rád upozornil tímto komentářem ČSFD (pokud se to někdo z admin teamu čte) na to, že tohle rozhodně není horor. Každopádně, já si jdu prohlédnout filmografii režiséra a scénáristů. :)
tindersticks
tindersticks
783 bodů
8
Překvapivě zábavné! Přitom výchozí situace skupiny lidí, ocitnuvší se neznámo kde v pozici lovné zvěře už byla k vidění mnohokrát. Scénaristům se ale povedlo napsat nejen akční, ale i vtipný scénář, ve kterém si užijeme zábavy zejména na úkor liberálních městských demokratů a ve kterém navíc není nouze o překvapení. A celé to navíc působí jako parodie žánru - zejména na samotném konci, ovšem tak dobře podané, že se naopak může dostat mezi žánrovou klasiku. "Cigarettes in Arkansas only cost six bucks. You fucked up, bitch!"
Pacman
Pacman
586 bodů
7
Lov je tak klasickou „vyvražďovačkou“, která se inspirovala horory jako Uteč, Očista nebo třeba Nezvratný osud. Nicméně závěrečná scéna je něco, na co se vyplatí čekat. Tady mám podezření, že se všichni hodně vzhlédly ve snímku Kill Bill. Ale je to dobře, protože takovejhle „chickfight“ už jsem na plátně dlouho neviděl. Kolem a kolem je Lov sice brutální, ale i vtipný snímek, který je příjemná jednohubka na rozjezd do krizi, kterou svět zažívá. Bojím se, že v Evropě nebude snímek mít takový úspěch (jaký by si možná zasloužil) a některé věci šli udělat určitě lépe. Po všem, co jsem napsal se už ani nedá moc mluvit o samotném scénáři nebo logice, takže tohle nechám raději na těch, co tam tyhle věci chtějí hledat. Každopádně i vzhledem k rozpočtu 14 milionů dolarů je film Lov dobře natočeným snímkem, který mi zlepšil odpolední náladu. Dávám 70%.