Ty

80%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8.5
První série: "Joe je nejmilovanější stalker Ameriky." Ne že by seriál tuhle větičku k propagaci využíval, ale ta inspirace Dexterem je tak okatá, že nelze než parafrázovat. A současně velký respekt ke všem, kdo se na první sérii podíleli, protože nezůstali jen u vykradeného konceptu, ale dokázali ho naroubovat na dnešní dobu (sociální sítě jako vstupní brána do života každého z nás), přitlačit v rovinně složitého vztahu k hlavnímu hrdinovi (mám Joea rád, ale rozhodně to kvůli některým jeho činům není tak snadné jako u Dextera) a současně to celou dobu příjemně šponovat. Jako scenárista skoro závidím, když někdo umí takhle dobře a vědomě ničit své postavy a přitom je nějak udrží ve hře. Po první řadě ohromná spokojenost, protože Dexter (podobně jako House nebo Jack Bauer) chybí a je vždycky fajn, když někdo převezme pochodeň. Jediné, čeho se u druhé série bojím, je protiváha. Protože v úsměvu a očích Elizabeth Lail jsem se přímo ztrácel a to byla veliká část celé hry. 85%
Edward
Edward
2 481 bodů
8
8/10
Kuca25
2 132 bodů
6
S největší pravděpodobností v mé recenzi budou i spoilery, takže číst jen na vlastní riziko. Musím říct, že You je pro mě zcela jiný seriál než, na které jsem zvyklý. První série byla pro mě zprvu těžko stravitelná, protože je to pro mě zkrátka nemorální. Avšak potom co jsem na povrch propustil toho psychopata diváka, tak jsem se začal skutečně bavit. Nejzajímavější na tom bylo, že jsem byl neustále na nohách a to se žádnému jinému seriálu zatím nepovedlo, nikdo nedokázal ze mně ždímat emoce víc jak You. A to i přesto, že byli převážně negativní. Upřímně docela dost jsem tomu propadl, ale konec první série mě totálně naštval a rozsekal. Joea jsem neměl příliš v lásce, ale Beck i přes její značné nedostatky jsem fandil. Přišla však druhá série, změna prostředí, což mi tedy zprvu vadilo úplně extrémně. Na obzoru nová žena, jenž si dlouho získávala mé sympatie, ale nakonec se ji to povedlo. Ve druhé série ztratili to nejlepší prostředí jaké pro tenhle příběh mohlo být (New York) a nahradilo ho LA, které se zprvu těžko zpracovává. Nakonec i tohle člověk přijme, ale hlavně každý musí uznat že ve druhé sérii byli mnohem lepší vedlejší postavy. Skončilo to jak to skončilo a přišla další rána. Třetí série, která je sice nejvíce odlišná, což upřímně člověk i požaduje. Přece by nikoho nebavilo koukat furt na to samý. Bohužel, tvůrci si tak nějak nedokázali s novou látkou poradit. S love udělali úplnýho psychouše a když už to nedokázali ukočírovat tak se nakonec vrátili do zajetých kolejí a vlastně to celé skončilo špatně. Blbě se mi to píše, ale seriál You je klesající na kvalitě a aspoň za mně nejde zas tolik sympatizovat s hlavní postavou. Možná tak jedině v druhé sérii. Abych to shrnul jsem zvědavej na 4. sérii, která doufám zachrání celej seriál a pak ho utnou dokud nedojde k úplné devastaci.
Marcos22
Marcos22
994 bodů
4
Velmi slibně rozjetý seriál, kde žádná z ústředních postav není vykreslena kladně a je pouze na Vás, jak obhajitelné je z Vašeho subjektivního pohledu její chování. Několikrát se Vám tak v průběhu sledování stane, že svou oblíbenou postavu změníte, a to i několikrát v průběhu jednoho dílu. "You" bohužel s blížícím se koncem ztrácí dech až nakonec zcela zemře posledním dílem první série. Celkový dojem z celého seriálu tomu sofistikovaněji náročnějšímu publiku zkazí především dvě skutečnosti. Prvním je absence jakéhokoli vyšetřování jednotlivých událostí, a když už se v seriálu objeví nějaký ten policista nebo detektiv, tak jsou z ranku těch nejprimitivnějších. Druhým je nelogická změna chování postav v průběhu jednotlivých dílů, a to bohužel není vývojem postav samotných, ale neobhajitelně chabým scénářem, kdy se např. ze sebestředné "kravky" stane Sherlock Holmes, aby se z ní v následujícím záběru stal jedinec po lobotomii mozku. Po výborných úvodních dílech s ratingem okolo 80 %, kleslo mé hodnocení v závěru řady až na 20 %, což je pro mě obrovské zklamání. Za fantastický casting ústředního dua Elizabeth Lail - Penn Badgley a úvodní díly dávám dvě hvězdy. 😕
Lady Di
Lady Di
369 bodů
7
Ze začátku jsem Joeovy fandila. Když z povrchu zemského nadobro zmizí toxičtí lidé, žádná škoda. Světu chybět nebudou... A Beck také ne. Joe pro svou milovanou udělá naprosto cokoliv a nezná hranic, to mi ze začátku imponovalo, ale všechno musí mít hranice. K postavě jsem začala cítit v druhé polovině první série nelibost a jak děj pokračoval, doufám, že se mu vše kruté, co kdy spáchal, vrátí se stoprocentními úroky. Od konce první série a skrz druhou sérii Joem pohrdám a doufám, že jistá ženská postava z druhé série mu dá co proto. Padouchy dokážu pochopit, porozumět jejich důvodům, omluvit jejich činy hledě na okolnosti, ale Joe... k nim rozhodně nepatří. Seriál jako takový... ujde, první sérii bych doporučila, ale u druhé bych si tím nebyla tak jistá, de facto je to opáčko série první v jiném prostředí, s jinými herci. PS: Poslední asi dvě minuty posledního dílu druhé série mě teda dostaly a Joa mi znechutily jak to jen šlo. A možná ještě víc. To snad ten člověk (je-li jím vůbec) nemůže myslet vážně!
Dr.film_
Dr.film_
184 bodů
6
V porovnání s knižní předlohou má TV zpracování obroušenější hrany. Joe je psychopatický stalker, ale jeho myšlenkové pochody jsou méně vulgární, zobrazování sexu není tak explicitní jako v knize a na devianta vykazuje Joe i jisté náznaky empatického chování. Finální pocity mám podobné jako u předlohy – celkově fajn, ale k charakterům se mi vztah navázat nepodařilo. Další řadu stejně jako druhý díl knihy již absolvovat nebudu.
Lea99
Lea99
3 bodů
10
👍👍👍