Frčíme

75%
Frčíme
Animovaný film Frčíme (Onward) studia Pixar nás zavede do světa, který býval magický. Pak ale přišel pokrok a většina magie se ze světa vytratila. Jednorožci živoří jak mývalové na zbytcích z popelnic, Elfové, trollové a mořské panny tvrdnou ve městech nebo nudných předměstích a nikoho už kromě vlastního dvorku nic nezajímá. Jenže to by ve městě nesměli žít dva elfí bratři Ian a Barley, kteří mají díky vzkazu a dárku od svého zesnulého otce možnost zbytky magie najít a s její pomocí tátu, byť třeba jen na jediný den, oživit protože Ian ho nikdy nepoznal a celý život po tom touží...



Recenze: Frčíme

Kinobox.cz
60%

Chápu, že nemůže "být každý den posvícení", ale od Pixaru jsem zvyklý na jistý nadstandard. Frčíme je pro mě slušný film od Disneyho, ne od Pixaru. Myslel jsem, že je to možná mým věkem, ale překvapilo mě, že z mnoha dětí v kinosále se během celého filmu nahlas zasmálo jen jedno a jen jednou.


Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Pěkný animák s cituplným příběhem, zároveň je originální a není v něm nouze o akci a humor. Animace je kvalitní, ale zabarvení fantasy světa mi přišlo az příliš fialové. Animák pro celou rodinu, který by snad neměl nikoho vyloženě zklamat. Za mě 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Pamatuju si doby, kdy se čekalo, kdy se s jistotou předpovídalo, že za několik let se Pixar naprosto emancipuje a začne produkovat komplexní animované filmy nezatížené potřebami dětského publika. To bylo ještě před Disneym samozřejmě. Vycházely články na téma Kdy uvidíme první mainstreamový CGI animák pro dospělé? Musím si na to vzpomenout obzvlášť v době, kdy tu máme asi dvacátý film s pointou "the real dead father was the friends we made along". Ne že by bylo nutně špatně dělat filmy pro děti, ale stejně to naprosto nechápu - vidět tu fetišistickou detailnost a propracovanost animace, která je až tísnivě dokonalejší každým filmem, využívanou k odvyprávění těhle roztomilých dojímavých banalit. Proč to vůbec existuje? Dětem je přece jedno, kolik milionů realisticky pohybujících chlupů je programováno - nedokážou to vůbec pojímat. Ten pixarovský exces je pořád divnější a divnější... střet absolutní technické preciznost a vrcholu současných možností s nejlínějším a nejkonzervativnějším vyprávěním. Je to matoucí. K čemu to všechno je? Uvidíme, co předvede Soul - tam jsou zase nějaké ambice. Je to poslední šance?
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Skřítci, elfové, nějaké ty zlé víly a další příšerky zasazené do "našeho světa". Tenhle nápad šlo asi vyždímat víc, vlastně nevím jestli jsem se nějak moc smál (ikdyž uznávám, že jen to na animáku důležité není). Každopádně je to spíš citová ždímačka a Pixar už začiná lehce zapáchat patosem. odřených 6/10


Dodatečné informace

Původní název:
Onward (více)
  • USA Frčíme
  • USA Onward
  • USA Vpred
Premiéra v ČR:
5. 3. 2020
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
Frčíme je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch