Složka 64

83%
Složka 64
Plakát traileru

Podivné lékařské experimenty, zneužívání a převýchova „necudných“ dívek. Do rukou detektiva Carla Mørcka a jeho asistenta Assada z kriminálního Oddělení Q se dostává další nevyřešený případ. Jak souvisí děsivé, půl století staré tajemství opuštěného ostrova Sprogø se třemi mumifikovanými těly nalezenými za falešnou stěnou jednoho kodaňského bytu? A komu patřila čtvrtá, prázdná židle u prostřeného stolu? Mrazivý detektivní příběh založený na skutečné kapitole dánských dějin je čtvrtým severským thrillerem natočeným podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena. (Aerofilms)




Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Další dánská pecka. Jejich tvorba mě prostě baví, i když složka 64 je trošku více komerční. Pořádná nálož hlavně ze začátku, kdy se najde partička svázaných lidí u "šálku čaje". Přesto, že je od začátku jasné, kdo to udělal, film je napínavý a má opravdu řádné pozadí a minulost. konec trošku americký, ale přesto je velmi slušný krimi thriller. "Neber ženě její ženství, jinak špatně dopadneš" :) 80%.
avenis
avenis
8 137 bodů
8
Hodně dobrý čtvtrý film v pořadí. Asociál Carl Mørck jen zdánlivě není schopen citu a současně má hroznou chuť dát někomu pěstí. Stále hodný Assad se zamíchá do potratové a sterilizační aféry a Rose má chlapa. Už vím, koho mi Mørck připomíná. Režiséra Krobota. Dánské filmy mají úroveň a dobře se na ně dívá. Pětka už je čerstvě venku, ale s jinou hereckou dvojicí. No uvidíme... (28.9.2021)
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
8
Že by se jednalo o nejlepší díl série Oddělení Kvé? To v žádném případě, moji laťku oblíbenosti pořád vede Vzkaz v láhvi, ale pořád nedokážu říct, že by tento díl byl z tatralogie nejslabší. Ta bublina okolo muslimských kebabářů a sterilizace (nikoliv kyselých okurek), ale muslimských potratů, hodně lidem jen řeklo, že i do Dánska se emigrovala krásná myšlenka, že musíme mít ve filmu cigána, aby jsme byly korektní a na tuty fruty multikulti. To je věru hloupá píčovina. Kdyby tenhle nápad přišel už jsem do střední evropy (neřeknu do Čech, až takový jsem vlastenec), tak by se na tuhle cházku lidí, nejmenované menšiny a kočóvních tradicových poměrů mít na jednu manželku aspoň 10 bubáků, by hlasovalo aspoň 80% rasistických bílých tvarohů, aby se ta sterilizace odnesla i k nám, abysme nebyly pozadu s vědeckými pokroky. Jinak nejsem ani za mák rasysta, podrž kožtě nacista, a už v žádném přýbadě ne pornohvjězda! Rozhodopádně, severská Kriminálka Kodaň, může být pro naší filmovou evropskou instintuci, to nejlepší z žánru, než nějaké bůhvíjaké západní kriminálky z psiskem Azorem, či narkomana Columba! Série s Muži, kteří nenávidí ženy (ne tu americkou remejkárnu), s oddělení Kvé to nejlepší ze severské tvorby.

Dodatečné informace

Původní název:
Journal 64 (více)
  • Dánsko Složka 64
  • Dánsko Journal 64
  • Dánsko The Purity of Vengeance
Premiéra v ČR:
24. 1. 2019
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Dánsko, Německo
Rozpočet:
6 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Složka 64


Podobné


Předplatná


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch