Složka 64

83%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Další dánská pecka. Jejich tvorba mě prostě baví, i když složka 64 je trošku více komerční. Pořádná nálož hlavně ze začátku, kdy se najde partička svázaných lidí u "šálku čaje". Přesto, že je od začátku jasné, kdo to udělal, film je napínavý a má opravdu řádné pozadí a minulost. konec trošku americký, ale přesto je velmi slušný krimi thriller. "Neber ženě její ženství, jinak špatně dopadneš" :) 80%.
avenis
avenis
8 145 bodů
8
Hodně dobrý čtvtrý film v pořadí. Asociál Carl Mørck jen zdánlivě není schopen citu a současně má hroznou chuť dát někomu pěstí. Stále hodný Assad se zamíchá do potratové a sterilizační aféry a Rose má chlapa. Už vím, koho mi Mørck připomíná. Režiséra Krobota. Dánské filmy mají úroveň a dobře se na ně dívá. Pětka už je čerstvě venku, ale s jinou hereckou dvojicí. No uvidíme... (28.9.2021)
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
8
Že by se jednalo o nejlepší díl série Oddělení Kvé? To v žádném případě, moji laťku oblíbenosti pořád vede Vzkaz v láhvi, ale pořád nedokážu říct, že by tento díl byl z tatralogie nejslabší. Ta bublina okolo muslimských kebabářů a sterilizace (nikoliv kyselých okurek), ale muslimských potratů, hodně lidem jen řeklo, že i do Dánska se emigrovala krásná myšlenka, že musíme mít ve filmu cigána, aby jsme byly korektní a na tuty fruty multikulti. To je věru hloupá píčovina. Kdyby tenhle nápad přišel už jsem do střední evropy (neřeknu do Čech, až takový jsem vlastenec), tak by se na tuhle cházku lidí, nejmenované menšiny a kočóvních tradicových poměrů mít na jednu manželku aspoň 10 bubáků, by hlasovalo aspoň 80% rasistických bílých tvarohů, aby se ta sterilizace odnesla i k nám, abysme nebyly pozadu s vědeckými pokroky. Jinak nejsem ani za mák rasysta, podrž kožtě nacista, a už v žádném přýbadě ne pornohvjězda! Rozhodopádně, severská Kriminálka Kodaň, může být pro naší filmovou evropskou instintuci, to nejlepší z žánru, než nějaké bůhvíjaké západní kriminálky z psiskem Azorem, či narkomana Columba! Série s Muži, kteří nenávidí ženy (ne tu americkou remejkárnu), s oddělení Kvé to nejlepší ze severské tvorby.
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
10
Severské detektivky jsou v poslední době hodně populární a tento film je důkazem, že je k tomu důvod. Příběhy jsou děsivé, mnohdy z hodně vzdálené doby a úspěšně vyřešené dvojicí detektivů, kteří k sobě zdánlivě nepatří. Pochopení činu je možné až na konci filmu.
Pája DJ
Pája DJ
681 bodů
8
Oddělení Q opět v akce ve skvělém thrilleru, kde se prolíná současnost s minulostí a aktuální až příliš vážné otázky, které vedou k zamyšlení. Další případ nesourodé dvojice okrývá nové skutečnosti a jde obou hlavním hrdinům vyloženě až pod kůži v okamžiku, kdy je nastolené téma příběhu více jak osobní. Skvělé pokračování severského thrilleru jak má být :o)
marvan
marvan
616 bodů
9.5
Pro me druhy film z teto ctyrdilne serie se skvelym N. L. Kaasem v hlavni roli Carla a jemu sekundujicim Asadem, kterereho ztvarnil Fares Fares...napeti od prvni chvile, socialni presah, jak kritiky pisou, zvlastni praktiky v Dansku v minulosti, ktere mnohym znicily zivot. Vzhledem k tomu, ze knihu jsem necetla, cekala jsem do posledni chvile, co se stane...skvely...severske filmy jsou proste skvele.
gomacabeza
gomacabeza
451 bodů
10
Absolutní radost, jsem s touhle sérií nesmírně spokojený. Překvapivě nevnímám významnější rozdíly mezi jednotlivými filmy, kvalitativně jsou všechny na velmi vysoké úrovni a skoro by se zdálo, že je spojuje nejen silný rukopis autora předlohy, ale stejně tak i suverenita režiséra. Vzhledem k tomu, že nejsem žádný fanoušek kriminálních či detektivních příběhů, tím spíš jsem přesvědčený, že zde vzniklo něco opravdu mimořádného, a věřím, že i nadžánrového. Vynikající práce s budováním napětí a atmosférou. Scénář zbytečně nezahlcuje chaosem miliónu vedlejších postav či potenciálních pachatelů, překomplikovanými fakty, ale nechává spíš diváka intenzivně prožívat jednotlivá dramata bez toho, že by ho ovšem podceňoval. Výborný casting, plus schopnost reflektovat současná, palčivá a kontroverzní témata.
Asata
130 bodů
10
Všechny filmy této série jsou zhlédnutelné jednotlivě, stejně jako postupně. Fandíme hlavním hrdinům, policistům oddělení Q, které řeší staré případy. Severské detektivky tak, jak je máme rádi a ještě ke všemu nádherně zpracované. Konečně solidní konkurence pro USA tvorbu.
Michal Kvak
Michal Kvak
102 bodů
9
asi druhý nejlepší z této řady, prostě chcete-li poctivou bezchybnou krimi, musíte na sever, za mě pořád pecka a těšim se na další díly