Captive State

56%
Captive State

Země již nepatří nám. Invaze mimozemšťanů skončila vítězně pro druhou stranu a lidé se podvolili. Po deseti letech povstane nová vlna odporu, která se pokusí situaci zvrátit - ne všichni ale o návrat ke starým pořádkům stojí.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Silně nedotažená záležitost,která divákovi nabídne zajímavý filmový zážitek,ale zanechá podivnou pachuť na jazyku. Ruku na srdce,asi každý od Wyatta s takovým hereckým obsazením čekal prostě něco víc. Takový film bych pochopil jako jeho prvotinu,ale jinak ne.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Chicagská  čtvrť téměř deset let po okupaci mimozemšťany a ponurý lidský život na obou stranách barikády. Tedy spolupracovníků s okupanty a disidenty. Námět je vcelku prostý a jednoduchý. Děj podrobně popisuje úsilí několika postav s mimozemskými okupanty spolupracovat a úsilí postav jiných se proti nim vzbouřit. Spíše to evokuje k dramatu slibující vcelku přívětivý sci-fi thriller, ale bezkonkurenční progresivita obrazu a vyprávění celý koncept vtahuje do posloupnosti umění, přesněji řečeno, do artu. Kamery pouze sledují soužití lidí a mimozemšťané striktně zůstávají spíše v představách diváků. I když bystré oko je může spatřit, neboť se v určitých chvílích přeci jen ukáží, ale opravdu jen na kratičkou dobu. Každá scéna je po obrazové stránce jako z galerie moderního umění. K tomu spoustu emocionálních konfliktů, filozofických dialogů a vcelku působivý soundtrack a máme umělecké sci-fi jako vyšité. V rámci žánru svou stylovostí velice těžkopádný snímek, který mnoho diváků bude mít problém správně pojmout. Takovýchto futuristických thrillerů vyprávěných z pohledu síly odporu plánující svrhnout vládu mimozemšťanů, je skutečně jako šafránu. Námět však naopak nic neznámého nepojednává. Avšak přeci jen těžko říct, jestli si tvůrci nevzali moc silné sousto. Vizuální saturace barev může leckoho zmást ve struktuře skriptu dějové linie. Je to zkrátka film, u kterého se musí přemýšlet, jinak je divák naprosto ztracen.

Dodatečné informace

Původní název:
Captive State (více)
  • USA Captive State
  • USA Fogvatartott állam
  • USA Земля в осаде
Země původu:
USA
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
8,81 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění