ČT Live - Aneta Langerová

79%

Akustický koncert se smyčcovým triem a klavírem z pražského kina Bio Oko z prosince 2011.
Ve čtvrtek 22. prosince a v pátek 23. prosince 2011 se v pražském kině Bio Oko konaly akustické koncerty zpěvačky Anety Langerové, které se uskutečnily v rámci turné s názvem Pár míst. Aneta zahrála jen za doprovodu piana a smyčcového tria (housle, viola, violoncello). V nových úpravách zazněly například písně Vzpomínka z posledního alba Jsem, Vysoké napětí, Malá mořská víla, i písně, které na koncertech tak často nehraje jako třeba Poplach, Němá. A samozřejmě hity jako V bezvětří, Voda živá nebo Hříšná těla křídla motýlí.
Aneta si za dobu svého působení vytvořila kvalitní publikum, které ji zbožňuje a ona mu za to ze svého talentu dává, co může. Koncerty začaly minutou ticha. I ona věnovala svá vystoupení bývalému panu prezidentovi Václavu Havlovi. Zahrála jak nejnovější, tak starší věci, přidala i pár upravených a do vkusu se stoprocentně trefila všem, kteří na vyprodaný koncerty přišli. Představení doprovázela videoprojekce na promítacím plátně, jež vždy ladila s tématem či rytmem písně. Byla radost se koncertů zúčastnit. Anetin hlas je naprosto úchvatný, smyčcové trio a klavír ho s grácií doprovodili a všichni přítomní se těsně před Vánoci nechali unést pohodou a něhou vystoupení.
„Plním si jeden z velkých snů. Zazpívám výběr písní ze všech tří desek v doprovodu smyčcového tria, piana a své kytary. Pár míst je výjimečné hlavně svojí atmosférou, která vyplývá z aranží písní. Všechny jsou plně přizpůsobené složení kapely, což je opravdu kolikrát velká změna. Tím, že jsem si vysnila hrát se smyčcovým triem, musela jsem najít ještě dva nové muzikanty, kteří by ho tvořili. To se povedlo dle mých představ a na pódiu se se mnou objeví violoncellistka Dorota Barová a violista Vladan Malinjak. Kromě nich mám za zády část své kapely, houslistku Veroniku Vališovou a pianistu Jakuba Zitka. Všichni jsou to skvělí muzikanti a také fajn lidi. Je to pro mě další z povedených spoluprací. Myslím, že je velmi důležité, aby to lidé vnímali jako koncert, na kterém se nebude zrovna skákat, ale kde si v klidu sednou v příjemném prostředí a budou poslouchat melodie, které znají, podpořené právě smyčcovým triem. Je to koncert akustický, ale to neznamená, že bude ponurý nebo smutný. Nové aranže jsou plné života, emocí, melancholie, nadhledu, zkrátka si myslím, že je to vyvážené, že každý bude mít šanci najít si to své, co má rád,“ řekla o turné Aneta. (oficiální text distributora)



Režie:

Dodatečné informace

Původní název:
ČT Live - Aneta Langerová (více)
  • Česká republika ČT Live - Aneta Langerová
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění