The Umbrella Academy

80%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
7
Umbrella Academy se pohybuje na té tenké hraně, která je tak otravná, kdy má ten seriál dost hooků, aby ho člověk nepřestal sledoval, ale zároveň je tolika věcmi iritující, nedomyšlený a nevyužívající potenciál, že toho posléze lituje. Asi kdyby to přišlo, když mi bylo třeba 15, zamiloval bych si to - je jasné, že to cílí hlavně na young adults.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
2
Spousta záhad, "zvláštních" postav a dobrého soundtracku nezachrání laxní zacházení s dějem, který působí poloprázdně (stejně jako osobnosti hlavních postav). Jsem na konci druhého dílu a vůbec se mi nechce pokračovat. Chvílema to je nudné (hlavně když mluví Elen Page), chvílema nevěrohodné a líné, chvílema hloupé (rvačka na pohřbu) a naivní. Zrovna tam byla akční scéna (v obchodu s oblečením), která byla totálně nezábavná, ale tvůrci si asi mysleli, že to zachrání hudbou. Od žádné postavy jsem ještě neslyšel nic, co by mě pobavilo, což je na 2 hodiny stopáže smutný. Svědčí to o unylých dialozích a scénáři. Sheehan mě v Misfits hodně bavil, ale tady se nijak zvlášť neprojevuje. Prostě tam je a je jakože divnej, protože je většinou jen ve slipech. Elen Page je herečka, který bych rád rozkopal držku - velmi nesympatické neštěstíčko. Snad jen jedinou postavou, která mě (a to jen mírně) zajímá, je ten kluk - ale kdo ví, jak se to s nim vyvine. Lidi píšou, že vývojem projde jen jedna postava a i kdyby to byl právě on, tak je to na seriál docela blbý score. Neočekávám, že to bude stát za to. Jen další z řady průměrných adaptací. Podobně debilně na mě působil seriálový Preacher. Tohle potěší jen jedince, které obšťastní i mírně nadprůměrná věc. Mě to ale nestačí. Je to nuda, ztráta času a mělo by se to zabít.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
9
Takže jsme se ve třetí sérii dopracovali k prozatímnímu konci tohoto příběhu. Jednoznačně je seriál slušná zábava, pomiňme některé rozdíly proti komiksu. Jednoznačně mě nejvíc bavili Lila, Klaus a Pětka. I jejich představitelé postavy zahráli velmi dobře a obzvláště mě to překvapilo u Gallaghera. Ten z Pětky udělal nejzábavnější postavu. Na druhém pólu ovšem stojí Ellen/Elliot Page. Už v prvních dvou sériích to byla podle mě brzda, ale ve třetí sérii to už byl hodně špatný výkon (a to jí Vanya mohla sedět). Vrabčáci a jejich představitelé mě ve třetí sérii nezklamali (na rozdíl od výkonu Elliota Page). Takže ano shlédnutí doporučuji a jsem zvědav jestli nám Way předloží další osudy hrdinů seriálu. Komiksová série má totiž jen 3 série a čtvrtá měla být právě Sparrow Academy.
  • Aidan Gallagher
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Já bych možná i napsal nějakou smysluplnou recenzi, ale v tomhle případě jsem extrémně neobjektivní. Prostě tam hraje Robert který hraje Nathana 2.0 na speedu a jmenuje se Klaus, to je asi vše co k tomu mám 5/5, nic víc ke štěstí nepotřebuji.
Toren
Toren
5 165 bodů
8
8/10 Silně stylizované, výborně ozvučené a scénáristicky parádně zosnované. Tuhle partičku pošahanců si nelze neoblíbit. Každý podobně odlišný přístup k superhrdinské látce jen a jen vítám! A dokonce je to stravitelnější, než komiks. Fakt supr. Více: https://www.youtube.com/watch?v=PCCGVr6k8Lk
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Prvně se mi do toho moc nechtělo, z ukázek mi to přišlo až příliš ''ulítle'' nic méně jsem rád, že jsem to zkusil dal tomu šanci. Hlavně i díky Ellen Page a byl jsem příjemně překvapen. je to vtipný, někdy až moc, ale v takovém tom dobrém slova smyslu a né kdy se cítíte trapně, že jste to museli vidět. Pokud by jsem ale měl být upřímný jen díky skvělým výkonům dvojice Robert Sheehan a Justin H. Min společně s mladým Aidan Gallagher který má asi nejtěžší úlohu hrát 50ti letého páprdu v těle 15ti letého kluka tak by ten seriál stál za houby.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Toto byl zajímavý seriálový zážitek. Podle trendu dnešní doby a podle toho, kolik lidí vidím v kinech na komiksových adaptacích, bude tohle podlé mého trefa do černého. Ačkoliv je to příběh, který byste po přečtení shrnutí děje charakterizovali jako "superhrdinský", po pár minutách sledování by vás to rychle vyvedlo z omylu. Je to vlastně takový citový příběh o sourozencích, kteří byli od dětství terorizováni svým tatínkem, a to na nich zanechalo výrazné psychické následky. Neustálé hádání a dohadování hlavních aktérů bylo chvílemi už dost otravné, nicméně poté přibylo trochu více akce, zápletek a už se to dalo snést lépe. Než jste se pořádně seznámili s postavami, bylo to celkem těžké sledování, jelikož každá z postav měla své silnější a slabší chvíle, kdy jsem si je v jednu chvíli oblíbil, ale za chvíli mě svým chováním akorát vytočili. Byl to spíš takový "antihrdinský" příběh, který ale ve své druhé polovině neskutečně bavil. To, že bylo chování postav takové jako bylo, vedlo ke větší nepředvídatelnosti děje. Celkové pojetí s koncem světa, cestování v čase a tajné organizaci, které to má všechno pod palcem jsem dost žral. Mělo to celkem i pár vedlejších dějových linek, které postupně s flashbacky dávali k vzniku květnatý děj, který stojí za to vidět. 80%.
Atchyroz
3 399 bodů
8
70% - Tohle bylo hodně fajn překvápko. Na první pohled další tuctový seriál o lidech se superschopnostmi se ukázal jako hodně zajímavý a zábavný příběh skupiny sourozenců, kteří byli obdařeni výjimečným nadáním. A jejich schopnosti jsou dost zajímavé a v seriálu dobře využity. Ať už je to cestování časem nebo mluvení s mrtvými. V tomto seriálu se nejedná tolik o superhrdinskou akci, i když ta tady taky je, ale hlavně o protagonisty a vztahy mezi nimi, které jsou dobře rozvinuty. Na postavách to celé stojí. Všechny hrdiny jsem si hodně oblíbil skrze jejich povahu, schopnost, příběh apod. Jediným slabším článkem pro mne byla Ellen Page jako Vanya, která mi tam moc neseděla a nezlepšilo se to ani v druhé řadě. Tato postava není příliš zajímavá a víc mě zajímaly linky ostatních postav. Naopak nejlepší postavou je pro mě Five, kterého hraje Aidan Galagher. Objeví se zde několik zvratů, nápadité akce či vtipné scény. Vše je doprovázeno fantastickým soundtrackem a songy, které scény povznesou ještě výš. Pozadu nezůstávají ani záporáci, ti jsou správně vtipní a mají dobrý důvod ke svým činům. Více se mi líbila série první, která skončila velice otevřeně a ta druhá na to velmi dobře a překvapivě navázala. Nicméně tady máme ještě třetí řadu, která to aspoň pro mě celé úplně zabila. Ono to mělo stejně jako předchozí řady 10 hodinových epizod a nestane se tam pořádně vůbec nic, všechny postavy se tam najednou chovají jak banda idiotů (více než předtím) a zas to akorát skončí otevřeně a mě se to už ohrálo. Tímto dávám Umbrelle sbohem.
jirikzaboj
jirikzaboj
1 628 bodů
8
Je to tady! Rodina bláznů, super (anti) hrdinských podivínů se po roce zase setkává ve druhé části The Umbrella Academy. 10 dílů smetla moje telka na Netflixu za jeden den a bylo to příjemných 10 hodin, u kterých jsem se ani na chvíli nepodíval vedle. Part II mě upoutal hned v prvních minutách a nechal si to napětí až do konce. Příjemná změna prostředí při cestování časem, vychytanost atmosféry a dobového přizpůsobení, které snadno manipuluje s životy našich oblíbených postav a dává nám prostor se s nimi seznámit zase o něco blíže a z jiných osobních úhlů. Nové tváře a nám již dobře známé postavy postupně zapadají nádherně do skládanky příběhové puzzle, krásně se doplňují a nabízí spoustu zvratů hned od prvního dílu druhé série a adrenalin nezastavuje. Dějová linka se záměrně podobá té předchozí a ze začátku působí trochu opakující se. Jakmile však vyjdou najevo nové fakta, které jsou podložené vynikajícími okolnostmi, druhá série si nebere servítky a přesvědčuje okamžitě o tom, že tohle je sakra nový nástřel s plnou palbou záběrů, které by vytřely zrak nejednomu velkofilmu v kinech. Akce je tu na prvním místě, hned za ní úžasná vizuální podívaná v podobě ultraspektra speciálních efektů, které působí až nadlidsky přirozeně. Soundtrack je jako jízda autem, ze kterého nechcete nikdy vystoupit, protože vás veze na nejkrásnější místo, ale vy vlastně nevíte, kam přesně máte namířeno. Rozpoložení kamery a celkového střihu, výběr lokalit a temného vyobrazení. To všechno určuje komiks The Umbrella Academy od Dark Horse, jak ho lidé znají a milují. Celkově bych hodnotil tuhle sérii podobně, jako tu předchozí. Každá má něco navíc. První odkrývá více tajemství a tváří se víc zamotaně. Druhá má naopak nekonečnou akci, plynulý příběh a stručný scénář o tom, co se právě děje. Je to takový nástřel po klidnějším startu. Na oddech je to ideální podívaná. Není tu nic extra komplikovaného. Stačí se vžít do alternativní reality tohoto seriálu a pak se vézt na společné lodi s celým příběhem. Z toho vyplývá docela mé nadšení a naplnění toho, co přesně jsem od druhé části očekával. PS: Velkolepost je o dost vyšší i díky většímu rozpočtu, který zajistila první série na Netflixu. Všimnout si takových změn můžete rozhodně u více seriálů od Netflixu. Kam teče úspěch, tam tečou peníze. A z nich další investice. Jedině dobře, pokud budou vznikat takové skvosty 💖. PS 2: Korektní politika se bohužel nevyhla ani tomuhle příběhu a potkáme se například s poukazováním na rasismus, sexuální orientaci a dokonce (pro Netflix) velmi známé osočování Ruska ze špionáže v USA. Není to samotný problém, ani otravný zádrhel v příběhu. Naopak si s tím tvůrci prohráli opravdu hezky a dobová změna jim dost zahrála do karet. Jen například poukazovat na KGB mi přijde jako ohraná kytara, která se ukázala v dalších (minimálně) dvou mainstreamových seriálech od Netflixu. Ale nezlobím se, pouze hloupé poukázání politikařiny.
brusvejn44
brusvejn44
1 005 bodů
8
SoundTrack a Klaus jsou TOP!