Zázračné meče

57%
Zázračné meče
Plakát traileru

Třetí "meče" jsou opět plné intrik a nepřízně osudu, ale i hledání štěstí a lásky. Mladý král Valentin a královna Saša po všech útrapách slaví slavnou svatbu. Starý král se vzdává trůnu ve prospěch svého syna Valentina, do královské rady jmenuje "mladou krev", nám již známého Petra a hraběte Merona. O starého hraběte ze Salmu Viléma se vzorně stará jeho nalezený syn Alík. Hraběti se však stýská po dcerách Helence a Saše. Čarodějnice Maruna se zatím sžije s čarodějem Otónem.

Vše by probíhalo šťastně, kdyby v lesích neřádili lapkové, kteří přepadají kočáry s cestujícími. A především kdyby hrabě Meron ctižádostivě nebažil po královském trůnu, kde by rád vystřídal Valentina. Využije lsti a pokusí se ho otrávit, vinu přitom šikovně svede na Petra. Starý král Meronovi uvěří a pověří ho dočasně královským úřadem místo nemocného Valentina.

Do příběhu zasáhne i markytánka Vilma a její mladičká dcerka Jana v chlapeckém převleku, který si pořídila ze strachu před loupežníky.

Petra, který uteče z vězení, zachrání v lese Maruna, Viléma zaujme fešná markytánka a Jana je zase víc než sympatická Alíkovi a vztah je oboustranný. Všechny lásky pochopitelně dojdou ke svému cíli, zlo v podobě hraběte Merona je potrestáno a následuje pohádkový happy end, kdy dobro vítězí nad zlem a láska nad nenávistí a podlostí. (Česká televize)




Dodatečné informace

Původní název:
Zázračné meče (více)
  • Česká republika Zázračné meče
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Zázračné meče