Legenda jménem T-34

70%
Legenda jménem T-34
V létě roku 1941 sovětsko-německá smlouva o neútočení a přátelství náhle padá. Jednotky Wehrmachtu během pár měsíců postupují přes pobaltské republiky, Bělorusko a Ukrajinu až do vnitrozemí a Rudá armáda bojuje o každou vesnici. Jednou z nich je i víska, kde se střetne Jägerova tanková rota proti poslednímu zbývajícímu tanku T-34 velitele Ivuškina. Přes početní nevýhodu se však ruskému tanku podaří útok odrazit a krýt ústup nemocnice. O několik let později se Jäger s Ivuškinem znovu setkává, a zatímco nacistický důstojník povýšil na velitele tankové divize, ruský tankista padl do zajetí. Změnila se i situace na frontě: smyčka kolem Říše se stahuje z Východu i ze Západu a Jäger musí co nejrychleji připravit mladé rekruty na obranu země. S tím mu má pomoci právě Ivuškin, který dostane k dispozici ukořistěný tank T-34 a posádku z lágru, aby ze sebe na tankodromu udělali cvičný terč. Ruský velitel nabídku přijímá, místo Jägerovy sebevražedné mise ovšem chystá vlastní plán útěku. Ruský válečný film z roku 2018 koncipoval režisér a scenárista Alexej Sidorov podle svých slov jako akční podívanou pro novou generaci a zároveň jako poctu válečným veteránům. Nákladný projekt z části natáčený v Česku tak klade velký důraz detaily – od uniforem přes zrestaurování vyřazeného tanku T-34 až po výstavbu vesnice, která hned úvodem lehne popelem. Samotný děj stejně jako hlavní postava jsou však fiktivní a válečnými příběhy se inspirují jen velmi volně. Jsou například známy případy, kdy se sovětským vojákům podařilo utéct z německého zajetí, ovšem bez pomoci tanku. (TV program)



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Reklama na World of Tanks? :) Možná.. Pokud ano tak skvělá. Příběh opravdu silně přitažen za vlasy a pokud k filmu od začátku přistupujete s tím, že není podle skutečné události, tak je to velmi dobrá podívaná. Realistický? Ne. Ale působí reálně Spider-Men, Avengers, nebo Star Wars?.. asi také ne :) 75% za nevšední přístup a jedinečnou podívanou.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
V roce 1944 se odvážné skupině ruských tankistů podařilo uniknout z německého zajetí v napůl zničeném legendárním ruském tanku T-34. A jak k němu přišli? No, tomu by nikdo neuvěřil. Samotný německý důstojník jim jej předá k opravě a to jenom proto, aby si zopakovali tankovou bitvu. Oni se totiž už dříve v takovém souboji setkali. Válečný snímek ruské provincie a rozhodně se jedná o filmové překvapení. Puritáni budou tradičně skřípat zuby nad nerealističnosti mnoha scén, ale snímek není natočen na základě reálného příběhu. Jedná se o ryze popkornový film a skutečně je to pecka. Například hudební podkres velice známé melodie ve scéně prvního vyjetí opraveného tanku vzhledem k tomu, co s tím tankem vyvádějí, je jako vtípek pojatý prostě skvěle. Tanková bitva, jaká je tu k vidění, nebyla natočena hodně dlouho. A jak to už u popkornových filmů bývá, ani zde nechybí ´любовная история´. Dá se říci, že snímek dějově i po vizuální stránce s přehledem strčí do kapsy i americký snímek z roku 2014 ´Železná srdce´. A jak už to bývá u ruských válečných snímků, i tento je s věnováním. Snímek je věnován tankistům, hrdinům velké vlastenecké války, známým i neznámým, kteří zahynuli, i přeživším, kteří se vrátili domů. Byly to doby nezapomenutelné statečnosti, divokých bojů, nerozbitné lásky a legendárních zázraků. A Rusko opět dokázalo, že západním snímkům mohou konkurovat velice slibně. Pokud ovšem má kvalitní scénáře. To už naopak zase tak často nebývá.
netherlord
netherlord
924 bodů
0
hrozná nerealistická sračka... :D a to se říká že Fury byl nerealistický film.. Stím že t-34 85 má 45 mm (60°) silný pancíř ze předu a Pz.Kpfw. V Ausf. A... má penetraci 225mm na 100 metrů tak hádejte co se stane když k podobnému setkání dojde..:D ..normálně mi na realitě ve filmech moc nezáleží ale tohje je vážně neskutečná hovadina..

Dodatečné informace

Původní název:
Т-34 (více)
  • Rusko Legenda jménem T-34
  • Rusko Т-34
Země původu:
Rusko
Rozpočet:
8 mil. USD
Tržby:
36,22 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné