Boeing 747 v ohrožení

60%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6.5
V době svého zrodu jsem měl film rád, dnes po delší době zapadá do veliké škatulky filmů podobného ražení. Film ničím nepřekvapí, je to jen solidní akční devadesátkovka na téma Únos letadla a neohrožený zachránce. Filmu také hodně pomohl Kurt Russel.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Americké dopravní letadlo je přepadeno muslimskými teroristy a tak je vysláno speciální komando, které doprovází zpravodajský analytik. Snímek na provařené téma, ale co se týče diváckého zájmu, v podstatě nic proti ničemu. Popcornový devadesátkový film se vším všudy, jak bylo ve své době žádané. Jedno je přeci jen rozdílné a to fakt, že příběh nemá svého hrdinu. Každá postava má své dané místo a každý má v rámci vývoje děje co do činění. Zpočátku to samozřejmě vypadá Stevena Seagala, který si střihl šéfa zasahující jednotky, ale když překvapivě v první třetině snímku vypadne ze hry, pohled je přirozeně zaměřen na Kurta Russella. Ale svým způsobem tomu také není. Dodnes se vedou diskuse, proč vlastně Steven Seagal skončil tak brzy, když měl za sebou velmi úspěšný snímek 'Přepadení v Pacifiku'. Že by zklamání po slabé odezvě jeho režijního počinu 'Aljaška v plamenech'? Nebo jen nechtěl v podstatě to samé, co už jednou ztvárnil ve zmíněném 'Přepadení v Pacifiku'? Buď jak buď, každopádně jako jediný dokázal něco, co jiný ne. Jako představitel akčního hrdiny nemusí být ve snímků za každou cenu. Takový Arnie či Sly by to neudělali. Příběh začíná klasickou scénou naplňování letadla turisty, kde zamrzí, že nejsou představený žádné určité postavy, jak bývalo zvykem. Tady se na nic nečeká a ihned dojde k přepadení. Zklame také jednání vládní garnitury. Nemá to takový drive jako třeba u 'Přepadení v Pacifiku'. Druhá polovina snímku už se zdá být zbytečně natahovaná a to jenom proto, že kolísá napětí. Tento fakt vždy rozbourá až přítomnost Halle Berry v roli letušky, která místy vstoupí do děje. Dramatické přistání a scenérie na letadlo samotném závěru na letišti  je už takovou danou klasikou tohoto filmového žánru. Snímek funguje jak má, a plní svůj účel. Devadesátkový akční concept bez bázně a hany, který nijak neurazí ani dnes.
Fingon
16 886 bodů
8
Dle mého názoru o něco lepší než Air Force One.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Kurt Russel je jedním z mých nejoblíbenějších herců a v této době jsem byl i velkým fanouškem Stevena Seagala. Takže otázka je jasná, proč to není akční pecka, ale jen slušný průměr? Těžko říct. Říká se, že film dělá záporák a zde ho hraje dokonce fantastický David Suchet. Scénář je dílem mládenců, kteří vymysleli Predátora. Problém je v humoru, který zde v podstatě není. Kdyby se to nebralo tak vážně, obzvlášť když je to v zápletce naprosto směšné béčko a režíroval by to někdo jiný, než střihač Stuart Baird mohla to být Nebezpečná rychlost. Jenže není.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4.5
Běžný děj v rámci žánru. Akce přiměřená a Seagalovi moc prostoru teda nedali zato Russell se ukázal.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
solidny (hlavne co sa tyka technickej stranky) i ked zabudnutelny akcnak ktory je hlavne nenavideny pre rychle zneskodnenie seagala hned v uvode. za pozretie ale urcite stoji, lebo po udalostiach z 9/11 si som isty ze hollywood nepride s napadom arabskych teroristov co unesu lietadlo s planom zautocit na ameriku. navyse pred zaverecnym pristatim som len cakal ze do kabiny vstupy leslie nielsen a hlavnym hrdinom popraje vela stastia...
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
4
Takovej zvrat nikdo nečekal. Že by Seagal umřel hned na začátku? To nečekal opravdu nikdo a je to snad jedinej film, kdy Seagal umře. Ale to je asi jediný pozitivum na tomhle filmu. Děj o ničem a Russell taky nehraje nic extra. Ale koukat se na to dalo. 50%
Krupe
Krupe
2 264 bodů
6
V tomto filmu si zahrál Steven Seagal svou životní roli. Vzpomínám si, že když jsem to viděl poprvé, tak jsem si říkal, kde a jak se tam objeví znovu :-)