Smrtící rychlost

45%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
4
Máme tu nový snímek s Johnem Travoltou a příliš chvály si tedy nezaslouží. Po nedávném Gottim si tentokrát střihl roli Bena Arnoffa jenž byl známý výrobce člunů,závodník,ale i člověkem,který se nechtěl podvolit. To ho nakonec stálo i život. Už od prvních minut jde hooodně cítit absence peněz. Dobová atmosféra jakoby neexistovala,kamera je "škaredá",speciální efekty vypadají příšerně,herci vesměs průměrní a nezajímavý,gangsteři tady vypadají jako zlobivý strýcové od vedle a tak bych mohl pokračovat dál a dál. Už mě taky docela štve,že se jako první ve filmu objeví scéna a pak se skočí o x let dozadu a sledujeme jak se k této scéně vlastně dostaneme. Raději bych si to shlédl chronologicky správně a finále si prostě nechal na finále. Život Arnoffa byl celkem zajímavý,ale v rukou Luessenhopa působí nezáživně a nudně. Celé je to takové zmatené a nesourodé. John Travolta vypadá po celý film úplně stejně a to se zde pohybujeme v časovém rozptylu 25 let. Jako herce ho mám rád a zde jako jediný něco zahrál,ale to jak vypadá je vážně žalostné. Vypadá jak vlastní karikatura. Tvář zcela umělá,rty mrtvolně modré,ty oči jak mu tam záři jsou až děsivé,žádná pořádná mimika a ty nastřelené vlasy tomu nasadily korunu. No,ale zpět k filmu. Speed Kills se snaží tvářit děsně cool,ale vůbec mu to nejde. Napětí žádné,akce málo a navíc nevypadá dobře. Z ostatních herců můžu vypíchnout tak Lutze,který byl jako záporák celkem ok. Přesto se nad tím vším co jsem vytkl zkusím povznést a ohodnotím to jako béčko bez větších ambicí.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
3
Tvl. co to je?? Mé oči nestíhají sledovat, co se to vlastně děje.. Děje se vlastně něco? Ne.. šeď hnus a nic.. Tohle si John Reavolta nezasloužil, pokud ted věděl do čeho jde, tak si to mohl odpustit. Prázdné tlachání čluny a rádoby mafie.. slátanina na entou.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
4
Příběh úspěšného podnikatele a závodníka v motorových člunech Bena Aronoffa, který vznikl na základě stejnojmenné knihy Arthura J. Harrise o životě Donalda Aronowa, beletrizovaného jako Ben Aronoff, vypráví o tom, jak se dostal na scestí… Jako letní film odehrávající se v Miami, i když se tam natáčelo, to vypadá atmosféricky v pořádku, ale to je asi tak všechno k celému filmu. John Travolta jako onen podnikatel sice dodal postavě svůj přirozený šarm a intelekt, ale dohromady to stejně nepřidalo nic potřebného k potřebným sympatiím k postavě. Celkově to vyznívá jen jako takový jednoduchý příběh o někom, o kom se toho ví poměrně dost málo na to, aby vznikl plnohodnotný příběh se všemi klady a zápory v rámci správné dramatizace týkající se pořádného thrilleru. Co to vlastně má být? Životopisný film? Gangsterský film? Film o závodění na lodích? Je tam od všeho trochu a zbytek jen ukazuje na současnost. Výsledkem je nezáživný kus filmařiny s ohromující nijakostí téměř ve všem. Plusem může být snad jednoduchost, díky které člověk nemusí při sledování složitě přemýšlet, co, kde, s kým a vlastně proč, ale u filmu, jako je tento, to prostě hodně ubírá na zábavnosti. Za scénářem a režií stojí John Luessenhop a bez servítek lze opravdu konstatovat, že se mu to nepovedlo. Travoltův předchozí film z téhož roku „Gotti“ (2018) o jistém bossovi podsvětí se také příliš nepovedl. Holt, Travolta neměl letos při výběru filmových projektů zrovna šťastnou ruku.
JanM
JanM
153 bodů
3
Boha jeho co se to s tím Travoltou stalo?! To nemá žádného agenta, nebo někoho blízkého kdo by mu takové filmy rozmlouval, vždyť ten člověk nemá snad žádnou soudnost. Speed Kills je jen trapný pokus o cool podívanou, která by chtěla přitáhnout mladé diváky. Na to je to všechno až okatě levné a hloupé.