Útěk z vězení v Dannemoře

79%
Útěk z vězení v Dannemoře
Plakát traileru

Seriál "Útěk z vězení v Dannemoře" je inspirován útěkem z vězení v severní části New Yorku, k němuž došlo v létě roku 2015. Případ podivnější než fikce vedl k celostátnímu pátrání po dvou odsouzených vrazích, jimž pomohla uprchnout vdaná zaměstnankyně věznice, která s oběma muži dlouhé měsíce udržovala poměr. Benicio Del Toro hraje usvědčeného vraha Richarda Matta, hlavního strůjce útěku, který ve vězení působil nejen jako umělec, ale i jako zastrašující síla. Patricia Arquetteová hraje Tilly Mitchellovou, manželku a matku z pracující třídy, která má ve vězení na starosti krejčovskou dílnu. Ta s oběma muži naváže sexuální vztah a nakonec přistoupí na to, že jim do mraženého mletého masa schová pilníky, aby jim pomohla dostat se na svobodu. Paul Dano představuje Davida Sweata, usvědčeného vraha policisty, který k Tilly patrně chová skutečné city a neochotně se stane Mattovým partnerem v jeho komplotu. (HBO Europe)





hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Na plnou palbu tomu něco chybí, ale jinak parádní útěkářská minisérie. Herecky i filmařsky na jedničku, jen to prostě nebylo až tak vtahující, jak bych chtěl. Možná to bylo tím počtem dílů?
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Tento seriál jsem zaregistroval díky časopisu Hollywood Reporter a také reklamě v italském kině v době, kde jsem zrovna bydlel. Útěk z vězení v Dannemoře je nečekaný režijní úspěch Bena Stillera, který podruhé v kariéře točí temnější látku. Nesmírně věrohodné drama podle skutečné události s občasnými černohumornými šlehy má perfektně napsaný scénář, špičkové herecké výkony a sympatické antihrdiny.
Hoptimista
Hoptimista
800 bodů
6
Zbytečně se to táhne, z osmi hodin by se daly klidně udělat čtyři, možná i míň a o to nabitější. V šestém dílu se naprosto nesmyslně vracíme k příběhu postav “před vězením”. No co taky od nočního hlídače čekat. 60% za autentické obsazení, kameru a lepší chvíle dílčích epizod.

Dodatečné informace

Původní název:
Escape at Dannemora (více)
  • USA Útěk z vězení v Dannemoře
  • USA Escape at Dannemora
  • USA Escape at Clinton Correctional
Země původu:
USA

Podobné


Powered byJustWatch