Mirai, dívka z budoucnosti

67%

Komentáře a recenze 7

Dle relevance
i
65%

Ne snad ohromující, nicméně vynalézavý, trefný, emočně i animačně bohatý a v neposlední řadě lehce strašidelný, jak ostatně napovídá japonská záliba v mysteriu. Ale hlavně je to film takřka léčivě pozitivní.

Kinobox.cz
60%

Ale hlavní je, že to dějově / emocionálně celé drží pohromadě jen tak tak a že mi značné procento scén (například těch prvoplánovitě humorných) připadalo dost zbytečných. Nejvíce mě vlastně na filmu zaujalo, že jsem trochu nahlédl do těžkého života mladých rodičů v současném Japonsku (tedy ty nefantaskní scény).

K
88%

Hvězdný japonský anime režisér Mamoru Hosoda dokazuje, že i kreslený snímek nemusí bý jen prvoplánovou zábavou, a že poučení nemusí být nudným moralizováním. Film Mirai: Dívka z budoucnosti vypráví příběh, který zažilo na vlastní kůži mnoho z nás.

E
85%

Mirai, dívka z budoucnosti se soustředí na své ústřední poselství, kterému podřizuje téměř vše. Někomu se jistě bude zdát, že film příliš moralizuje, nebo že je jeho příběh tak trochu řídký, slabý nebo neoriginální, což je kritika jistě oprávněná, ale ve světle způsobu jeho zpracování výrazně ztrácí půdu pod nohama.

F
80%

Doposud u nás byl totiž k vidění pouze jeho předchozí film, Kluk ve světě příšer, a to ještě jen v originálním znění s titulky, což z něj udělalo záležitost určenou zejména odrostlejším fanouškům žánru. Mirai, dívka z budoucnosti je oproti němu ještě obecnější a univerzálnější a vhodná i pro menší školní děti...

T
73%

Vcelku zdařilý anime snímek Mirai, dívka z budoucnosti potěší vyvážeností mezi realitou a fantaskním světem, ovšem svým morálním ponaučením nepřináší nic jedinečného. I tak ale stojí za zhlédnutí – jak pro děti, tak rodiče.

Č
65%

U Mirai se zabaví jak děti, zvláště ty, co už jsou schopny nějaké sebereflexe, tak jejich rodiče, které můžou zaujmout dojemné scény, ale i pobavit výborně vystihnuté detaily každodenního života s malými dětmi. Jenže není jasné, zda kvůli ne zcela sympatickému hlavnímu hrdinovi dostaneme ještě někdy chuť vidět snímek znovu.