Zamčený pokoj

59%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Brilantní muž si vezme krásnou mladou ženu a ukáže jí svůj domov, sdělující, že je to všechno její. Avšak kromě místnosti, do které nemůže vstoupit. jenomže, jak je známo, ženská zvědavost je silnější než cokoliv jiného a do oné místnosti nahlédne. Muž jí na základě toho zavraždí. A skromným vývojem děje se postupně dozvídáme proč. Trochu horor, trochu sci-fi, trochu drama, trochu romance, trochu i nějaká ta realističnost. Po prvních minutách snímku si leckterý divák může myslet oč běží, aby náhle zjistil, že neví vůbec nic. Výborný tah. Téma, jakým se příběh zabývá, tu už bylo v nejrůznějších podobách, avšak tentokrát se tak trochu fušuje do artu a vcelku úspěšně. Tempo je pomalejší, v podstatě se odehrávající na jednom místě a nasnímán výbornou kamerou. Abbey Lee, coby naivní mladá dáma je po herecké stránce skvostná a Ciarán Hinds nesoucí ve své roli svým charakterem určité tajemno, vyvolává otázku, má-li ho divák nenávidět či postupným odhalováním stavu věcí chápat. Snímek je ve svém smyslu kupodivu inteligentní, luxusním prostředím elegantní a vlivem přitažlivosti Abbey Lee sexy. Hloubka příběhu sice místy může přivést k nudnosti, ale je to jen vlivem faktu, že se nejedná o žádnou popcornovou zábavu, ale o drama mající myšlenku. A takových snímků je setsakramentsky málo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Skvělá variace na Modrovouse, která si možná o sobě maličko moc myslí, ale u těhle high concept hororů, kde se chytlavá premisa nečekaně inteligentně rozvádí, mi to vlastně vyhovuje.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Tyhle náměty s AI nebo různým pěstováním klonů jsou pro mě obvykle dost přitažlivé, tady to ale moc nefungovalo. Malé plus za neokoukanou hlavní hrdinku.