Outsider

75%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Mysteriózní zápletka, jak z béčkového horroru, říznutá docela solidním pokusem o temný thriller z ranku True Detective. Ben samozřejmě hodně fain, tak nějak mě ale vlastně zhruba od toho 4-5. dílu přestalo zajímat jak to všechno dopadne. Vzhledem k očekávání a tomu hypu kolem, je prostě Outsider spíš zklamání než adept do výročních žebříčků.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
0
První dva díly jsou docela dávají příslib solidního a mysteriózního seriálu, který však dále jen kvalitativně upadá. Postavy začínají být čím dál tím víc nesympatické, mysteriózno se vytratilo, tempo zpomalilo, protože obsahově to přestalo být na několik dílů interesantní. Konec je pak zcela bez nápadu. Zbytečné.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8
Strašně dlouho skvělé, aby to člověka nakonec zklamalo chabou přestřelkou, která je z ranku "jeden debil to všem podělá", následuje jakžtakž ok střet s hlavním záporákem a pak potitulková scéna toho nejbéčkovějšího zrna. Zklamání. Tolik práce a budování a nakonec to dopadne takhle jalově. Ale zbytek téměř perfektní. Včetně obsazení většiny postav. 70%
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
4
I když dosti pohrdám poslední dobou Štefánovi filmové či seriálové adaptace, stejnak či onak se stejně na ty sračky podívám. No, tak znáte to.. jsou karanténní prázdniny a co já můžu tak dělat, když jediné co mám na práci, je kritizovat filmovou scénu, a nebát se neprodleně napařovat ty smradlavé odpady, až do očekavání popelářů, (zatím se to nestalo ani jednou, ach já pokrytec!). Po prvních dvou dílech, jsem měl i na chvilku očekávání, že bych konečně našel nějaký zajimavý seriál, a ještě k tomu od škravopisu pera Krále. U všech skotů, to snad ne! Námět, který by se hodil jak prdel na hrnec, hodinové epizody Akta X, kde by se Mulder znovu vrátil jako emzák ze zelenými tykadly.. ale tady se to musí vatově nacpat do toporně zbytečných 10 hodinových dílů. Ne, že by stačilo se přelouskat každou jedinou epizodou, protože já fakticky nejsem zvyklý na tak dlouhé epizody u seriálu. Jako konzument amerických sitcomů a britcomů, mi ta necelá půlhodinka stačí, jak židovi poslední přijímání. Po čtyřech dílech jsem to vzdal, a pokud se najde znovu chuť to dokoukat, (což rozhodně nebude), tak možná to i ohodnotím. Kdybych musel čekat ty nekonečné 2 měsíce, na nový díl každým týdnem, kde se opět nic nedozvím, tak by mě asi šlehlo. To je jako sledovat toho narkoleptika Columba, jak vyšetřuje vraždu zakopený akváriový rybičky, celých devět a půl hodiny! To chceš kurva. EDIT: Po dlouhém dumání, jsem se rozhodl, že nakonec budu hodnotit jen první 4 epizody, a zbytek asi necháme plavat do éteru.
Atchyroz
3 396 bodů
8
80% - Prvních pár dílů, hlavně první dva, byly fakt geniální. Opravdu jsem měl pocit, že se dívám na následovníka True Detective a byl jsem v ohromném očekávání co se bude dít dále. Bohužel to později trochu opadlo a očekávání to nenaplnilo. Outsider má hlavně fantastické obsazení včele s Benem Mendelsohnem a Cynthiou Erivo, která se objeví v pozdějších epizodách, a i když je ze začátku hodně zajímavá, později se trochu přejí. Pár dílů včetně těch úvodních režíroval Jason Bateman, který si tu i zahrál jednu z hlavních vedlejších postav a opravdu klobouk dolů. Seriál hned na začátku položí hodně otázek a na jejich odpovědi se čeká trochu až moc dlouho, jelikož po skvělém rozjezdu to začínalo být hodně natahované, nic se tam pořádně nedělo a postavy se točily v kruzích. Přibližně v druhé polovině je tu hrozně moc vyplňující vaty, která minisérii dělá později strašně stereotypním, jsou tu prázdné dialogy a i ty nejdříve dobré metafory se docela omrzely. Je to opravdu zbytečně hodně roztažené a dalo by se to z 10 epizod zkrátit klidně na 6 až 7, a ničemu by to prakticky neuškodilo. Na druhou stranu je tu fantasticky vybudovaná atmosféry, kamera, hudba apod., i když se všechna tato pozitiva časem přejí. Celou dobu se zde buduje mytologie kolem nadpřirozena, finální záporák vlastně celou dobu jen tahá za nitky, ve výsledku se toho moc nestane a finále bylo trochu zklamání, alespoň pro mne. I tak bych tento seriál ale určitě doporučil, jelikož je hodně dobře natočený, zajímavý a některé věci se tomu dají klidně odpustit.
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
4
V Aktech X by jim na to stačil jeden dvojdíl. A jaký by to bylo dobrý.
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
6
Vynikajúci začiatok, ale posledné tri časti strácali dych.
InJo
InJo
1 832 bodů
7.5
Začalo to božsky, skončilo solidně. Žánr nadpřirozené hororové detektivky je dosud prozkoumaný jen velmi zlehka (jaká škoda!), takže Outsider (který k zmíněným žánrům ještě přidává nezanedbatelnou dávku psychologie) je zásluhou toho tak trochu jednookým králem mezi slepými. Nejvíc oceňuju značný důraz na to, jak přísně racionální postavy (v čele s Mendelsohnem) dlouho a umanutě odmítají přistoupit na iracionální řešení případu - tenhle motiv bývá v obdobných žánrovkách většinou odbyt velmi rychle a ledabyle. V Outsiderovi je to naopak jedno z hlavních a nejnosnějších témat. Styl True Detective tomu každopádně sluší a tak jedinou mou zásadnější výtkou je ta, kterou mám k moderním ambiciózním seriálům nejčastěji - nevhodně zvolený počet epizod (za mě by jich bez problémů stačilo 5-6)
l0g0s
l0g0s
801 bodů
6
Škoda, skvělý start. Od 3 dílů jako bych koukal na jiný seriál.