Heavy Trip

73%
Heavy Trip
Plakát traileru

Film sleduje neznámou kapelu z Finska, která se vydá na jeden z nejbrutálnějších metalových festivalů v Norsku. Začíná divoká jízda, na které je čeká spousta heavy metalu, vykrádání hrobů a ozbrojený konflikt mezi Finskem a Norskem... Pětadvacetiletý Turo trčí v zapadlé vesnici na severu Finska. Jediný světlý bod v jeho životě představuje amatérská metalová kapela Impaled Rektum, v níž zastává post zpěváka. On a jeho kamarádi už 12 let zkouší a zatím neodehráli ani jeden koncert. Pak je ale překvapí nečekaná návštěva z Norska – pořadatel Northern Damnation, jednoho z nejbrutálnějších metalových festivalů. Chlapci si uvědomují, že je to buď teď, nebo nikdy. Impaled Rektum, kteří se po zpackaném zahřívacím koncertu rozpadnou, se dávají znovu dohromady. Ukradnou dodávku, mrtvolu a rakev z místního hřbitova, nového bubeníka z léčebny pro duševně choré a utečou do Norska. Zatímco prchají před finskou policií, musí se postavit tváří v tvář norské armádě a jejich nechvalně proslulé jednotce "Delta", aby se dostali na svůj první opravdový koncert. (Cinemax)



Scénář:

Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Tohle bylo ... no vlastně skvělý! Tahle jízda byla nesmírně pozitivní a hlavně zábavná. Po celý film jde cítit,že ho natočil někdo kdo má blízko k tomuto hudebnímu žánru. Jedná se sice o klasickou zápletku kde se banda outsiderů snaží prorazit,ale díky výbornému castingu a příjemnému humoru se z Hevi Reissu může stát kultovní záležitost,kterou si hlavně fandové Black Metalu budou rádi pouštět znovu a znovu.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
5
Za mě ne. Moc se mi to nelíbilo, ale film má i humorné pasáže a má celkem spád. Parta metaláků v parukách, na mě to prostě nepůsobilo ani legračně. Toto by neměl nikdy vidět skalní metalák, nebo by prohodil láhev od piva obrazovkou :) Vlastně se může podívat na závěrečných 5 minut, to by přežít mohl..
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Určitě to nebylo špatné, ale těch skoro 80 tady je pro mě celkem zahadou. V první třetině asi nejvíc bavilo, jak se zpěvák zamotával do svých lží, a poslední zase rozsekala příjezdem na koncert. Jinak ale na mě až moc velká šílenost.

Dodatečné informace

Původní název:
Hevi reissu (více)
  • Finsko Heavy Trip
  • Finsko Hevi reissu
  • Finsko A Band Called Impaled Rektum
  • Finsko Bändi nimeltä Impaled Rektum
Země původu:
Finsko, Norsko
Rozpočet:
3,37 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění