Utop se, nebo plav

69%

Komentáře a recenze 4

Dle relevance
i
50%

Po většinu času se totiž hrdinové kvůli pocitu chlapského selhání vyloženě utápějí v melancholickém poraženectví a v abstraktních depresích, takže si tvůrčí tým musí vypomáhat dost umělými zásahy, aby je mohl dovést do slavného finále.

N
75%

Lellouchovi se podařilo dát dohromady velmi kvalitní a dobře rozlišitelné herecké obsazení. Vedle Amalrica například dalšího velmi populárního herce Guillauma Caneta a rozehrál s nimi zábavnou a chytrou hru, jíž škodí jen dvouhodinová délka, která natahuje především první část. Ale závěrečná show diváky odmění.

I
70%

Dvouhodinová stopáž filmu spíše škodí, v první polovině se děj rozvíjí příliš pomalu a odhalují se jednotlivé zápletky. Zajímavější polovina začíná přípravou a jednotlivými tréninky. Sledujeme cestu od nesynchronizované skupiny až k mistrovství světa, které si “akvabeláci” stanoví za svůj nejvyšší cíl a motivuje je to, aby se dostali ze dna až na vrchol.

F
40%

Komedie Utop se, nebo plav je takovou bazénovou variací na Do naha s poselstvím, že sportovní úspěch vyřeší všechny vaše problémy, akorát tedy podstatně hůř napsanou a režírovanou. Rozhodně jde o film pozitivní, úsměvný a nenáročný, avšak nestoudně přehnaná délka, předvídatelnost, rozvleklost a nedostatek humoru mu bohužel výrazně kazí renomé.