Ali ví, po čem muži touží

54%
Ali ví, po čem muži touží
Ali Davisová (Taraji P. Henson) se snaží prosadit v mužském světě byznysu a i když má veškeré předpoklady, nedaří se jí. Jednoho dne dostane ránu do hlavy a z nenadání slyší, co si muži myslí. Rychle si uvědomí, že může jít o její vstupenku k úspěchu.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
5
Moralizační agitka v takovém stavu, že by i komunističtí budovatelé v 50. letech zbledli závistí. Ano, snímek skutečně vypadá jak na politickou objednávku. Nic proti námětu, boj o postavení žen ve společnosti se ničím od ničeho nevymaňuje, ale takto ztvárněné je rozhodně na diskuzi. Genderová rovnoprávnost z příběhu doslova září a to nejen v rámci žen. O gayích se tu také hovoří více, než je jinak zdrávo. A muži? Tak ti to tady charakterově pěkně schytali. Komedie je plná taškařic a úsměvných gagů, ale nic naplat, plně to pobaví snad jen feministky. Jinak se jedná o herecký koncert Taraji Pendy Henson, která se tu ve své roli pěkně vyřádila a je to právě ona, kdo je centrem všech šíleností a zábavy. Nic proti ní. Odehrála jen svou roli a to s plnou vervou sobě vlastní. Snímek je tedy svěže bláznivý, typicky žensky uječený a námětově zásadní už ve svých kramflecích. A o čem že to vlastně je? Ali Davisová se snaží prosadit v byznysu, kde jsou zarytě úspěšní jen muži, a nejde jí to. Jednou v nějakém klubu se odváže tak, že se pořádně praští do hlavy a jediný následek to má, že slyší myšlenky mužů. Pozor, žen ne. Pouze mužů. Otázka za jednu korunu. Začne toho využívat ke prospěchu svému?
Foltest
Foltest
1 304 bodů
4
Po čem muži touží má jistě pár vtipných momentů, stejně tak i celková myšlenka je dobrá, přesto však například právě ta hlavní idea zůstává silně nevyužitá. Přes pár světlých momentů je bohužel humor velmi často infantilní. Stejně tak mi příliš nesedlo ani herecké obsazení a obecně složení osazenstva. Nějak jsem se s nimi nedokázal ztotožnit. Proto musím i strhnout hvězdu. Výskyt gayů a černochů už je takřka povinným pravidlem. Jen se divím, že se neobjevily i lesby. Romantická linka je taková všelijaká a je záhadou, co černý vdovec na protagonistce viděl. To mohlo být trochu lépe rozvinuto. Musím tedy říci, že Po čem muži touží jsem mohl klidně vynechat.

Dodatečné informace

Původní název:
What Men Want (více)
  • Ali ví, po čem muži touží
  • USA What Men Want
  • USA Do Que os Homens Gostam
Premiéra v ČR:
8. 5. 2019
Země původu:
USA
Čeština:
Ali ví, po čem muži touží je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch