Zraněná srdce

62%
Zraněná srdce

Jedna žena a dva muži ve válkou zničeném městě. Keira Knightley v roli spořádané manželky britského důstojníka přijíždí do vybombardovaného Hamburku, kde se střetává nejen s následky válečných hrůz, ale i s pohledným německým vdovcem.

Poválečné Německo v roce 1946. Rachael Morganová (Keira Knightley) přijíždí do ruin rozbombardovaného Hamburku, aby se setkala se svým manželem Lewisem (Jason Clarke), britským plukovníkem, který je pověřen obnovou zničeného města, v němž stále vládne chaos a beznaděj. Ve chvíli kdy se vydají do svého nového domova, Rachael je nepříjemně překvapena nečekaným rozhodnutím, které Lewis udělal – dům budou sdílet s jeho předchozím německým vlastníkem Stefanem Lubertem (Alexander Skarsgård) a jeho dospívající dcerou Fredou (Flora Thiemann). Rachael ztratila během války syna při německých náletech na Londýn, a tak vnímá soužití s nedávným nepřítelem jako nemyslitelné. Mezi ní a Stefanem vzniká silné napětí. Když zjistí, že i on utrpěl během války velkou osobní ztrátu, začíná se její postoj měnit. A povinnostmi zaneprázdněný Lewis až příliš pozdě zjistí, že její původní odmítání a zármutek vystřídaly vášeň a zrada. (CinemArt)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
6
Skončila druhá světová válka, která z morálního hlediska nemá vítěze. Jak vypráví tento příběh, i vydala se anglická armáda do Německa vypomoci na obnově země v místech po masivním bombardováním. V tomto případě je tím místem Hamburg. Děj si všímá plukovníka Lewise Morgana, který na daném místě pojal velení, a především jeho manželky, která do Německa odjela s ním. Tady ještě dějově nic proti ničemu a to až do chvíle, a že to netrvá dlouho, kdy se dozvíme, že se zabydleli v domě, kde stále bydlí ovdovělý německý muž se svou dcerou. Vlivem daných válečných událostí, a ještě navíc zabráním domu, by jeden očekával nemalou nevraživost a tím dosti stupňující napětí, ale není tomu tak. A to jenom proto, že se jedná o ryze romantizující příběh. Stane se to, že plukovníkova manželka s oním Němcem naváže milostný vztah. V hlavní roli Keira Knightley, Alexander Skarsgard a Jason Clarge, který se po snímcích ´Dítě 44´ (2015) a ´Smrtihlav´ (2017) opět podíval do Česka, kde se zčásti také natáčelo. Poválečná vizuální stránka rozbombardovaného Hamburku je úchvatná. Atmosféricky se však příběh ponořuje do dobové romantiky, která však má své dobové nedostatky. Sice se jedná o klasický příběh milostného trojúhelníku, ale vlivem doby, a hlavně místa daného skutku, se celá etuda jeví bezohledně k lidem nemající kde bydlet. Ano, příběh vypráví pouze milostné pletky dvou lidí, kterým osud místních lidí jakoby vůbec nezajímal. Skromné herectví všech protagonistů snímek vcelku zachraňuje, ale je otázkou, jestli by se z toho nedalo vytřískat daleko více. Celkový dojem ze snímku je poněkud chabý po celé vyprávění, neboť není nic, co by svou silou nějakým způsobem zaujalo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Keira v dalším historickém dramatu. Tak nějak ok, až na to ne zrovna lehce uvěřitelné milostné vzplanutí a podivnou linku s dcerou. Osobně mi hodně sedl závěr.

Dodatečné informace

Původní název:
The Aftermath (více)
  • Velká Británie Zraněná srdce
  • Velká Británie The Aftermath
Premiéra v ČR:
28. 3. 2019
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Velká Británie, Německo, USA
Přístupnost:
12+
Tržby:
9,22 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Zraněná srdce je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch