The Appearance

48%
The Appearance
Plakát traileru
Do kláštera, který se ukrývá za vysokými hradbami oddělujícími město, přijíždí mladý inkvizitor s doprovodem. Má zde vyšetřit úmrtí jednoho z mnichů. Nesetkává se však se vřelým přijetím. Už od samého počátku mu dělá problémy opat kláštera. Stále si stojí za tím, že musí mladou ženu upálit za čarodějnictví. Inkvizitor se mu to snaží racionálně vysvětlit, ale mrtvých začíná přibývat. Jenže skutečné zlo se ukrývá a neřeklo ještě své poslední slovo!



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
7
Snímek ´Jméno růže´ z roku 1986 byl v rámci středověkého detektivního žánru tak podmanivý a zásadní, že inspiroval další tvůrce. I Češi mají svůj zářez a to snímkem z roku 2002 ´Jménem krále.´ Co se týče mnichů a tajemných úmrtí v klášteře je nejblíž snímek tento. Je sice levnější a dějově krapet jednodušší, ale tvůrci se do toho nebáli vsunout přímo hororové prvky. Hlavní postavou vyšetřovatele je inkvizitor, který asi mnohé diváky svým přístupem k dané věci nemálo překvapí. Takovýhle inkvizitor snad ještě viděn nikde nebyl. Podezřelá z vražd je mladá dívka, samozřejmě obviněná z čarodějnictví, ale inkvizitor ji v rámci spravedlnosti brání do doby, než se vše řádně prošetří. A mrtví zatím stále přibývají. Středověk a nadpřirozeno se tu pojí v jedno, čímž se pomalu buduje temná až děsivá atmosféra všech skutků a přesvědčení. Vliv zmíněného snímku ´Jméno růže´ je však značný a tak se děj bohužel stal hodně předvídatelný. Nadpřirozeno a tajemství v prostorách kláštera je však hlavní devizou a tak kreativita příběhu drží prvky strachu a zděšení. I když hlavně v druhé polovině snímku. Žánrově je tedy snímek tažen spíše do mysteriozního hororu, který to vlivem známé dějové šablony a hlavně námětu nemůže mít u diváků jednoduché. Určitou skromnost a zásadovost však ale má a tak za zhlédnutí stojí. Jen od toho nic mimořádného neočekávat.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
4
Dějově to zrovna nefunguje.
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Snaha o historickou detektivku s prvky tajemna které jsou však tak tragicky propojeny, že výsledný efekt je záporný. Klášter a jeho temná tajemství už známe ze snímku Jméno růže,tam ovšem tvůrci drželi linii i standard na vysoké kvalitě a neměli potřebu to prokládat Honem na čarodějnice, různými démony a dalšími bláboly které fungují v tomto filmu naprosto kontraproduktivně.Velmi slabý snímek ,škoda času.

Dodatečné informace

Původní název:
The Appearance (více)
  • USA The Appearance
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění