American Animals

69%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Zajímavě natočený Heist Movie. Nejvíce se mi líbil nápad propojit film s vyprávěním skutečných "zločinců". Dodávalo to snímku potřebnou šťávu i emoce,které s blížícím se koncem gradují. Místy napínavé,místy vtipné,ale hlavně stále uvěřitelné. American Animals jsou vlastně takovým návodem jak by jste neměli postupovat při vykrádání banky.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Poslední dobou si toho všímám docela často, ale obsazování starších herců do mladších rolí může vážně rozbít logiku filmu. Když tu je třicetiletý Evans na schůzce z překupníkem kradeného zboží, a ten nemůže uvěřit jeho mladosti, působí to naprosto nepochopitelně, pokud si člověk nedohledá, že jde o příběh podle události, co se stala dvacetiletým klukům. Pořád se to snažím brát jen jako poznámku pod čarou, ale třeba tady už to je celkem zásadní pro vnímání filmu, který má být o tom, jak sotva dospělí kluci dělají něco, na co zdaleka nestačí, a podle toho se i chovají - ale protože jde najednou o třicátníky, nepůsobí "nedospěle", ale prostě "pitomě". Když ale vynaložím energii od toho odhlédnout, mám tu film, který je jinak příjemným procedurálním heistem s paradokumentálními hrátkami, které jsou dost na to, aby to vystoupilo z rutiny. Laytonova Podvodníka považuju za špičkový, možná i geniální film, tohle mělo být asi dalším krokem, ale pro mě to je mírné couvnutí ke standardnímu filmu oproti Podvodníkově vtahujícím, překvapujícím konceptu. Nakonec to naštěstí vygradovalo, až mě mrzelo, že se před tím film tolik soustředil na budování tradičních postav, když procedurální části založené na čistých interakcích jsou nakonec tím nejsilnějším, co v něm je - a obalování "příběhem" je veskrze zbytečné. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Hodně zvláštní heist. Banda břídilů vycítí šanci, ale protože nulové zkušenosti a absolutní amatérismus hrají prim, je z toho bizarní krimi jako šité pro Coeny. Herecky pecka (pořád ještě tak trochu nedoceněný Peters a hlavně Keoghan, kterého žeru už od Posvátného jelena).
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
8.5
Ach, to je vždycky blaho najít neznámý a nepovšimnutý film, ze kterého se vyklube fakt pěkná podívaná. American Animals se zpočátku může zdát jako další klon Dannyho parťáků, nicméně na rozdíl od nudného Logan´s Lucky nebo Ocean´s 8 na to film jde chytřeji a zajímavěji - jde na to realisticky. Nesledujeme žádné génie, kteří vymyslí super úžasný a nadupaný plán loupeže, sledujeme pár mladých ňoumů, kteří se během akce budou chovat asi tak jako každý z nás, kdyby mu bylo řečeno, že musí ukrást knihy za milion doláčů. V rámci onoho realistického podání je tak celý děj napínavý, plus k samotným, uvěřitelně se chovajícím, postavám si divák najde rychle cestu. I když je film realistický, přesto si dovoluje mít určitý mystický nádech, což naprosto senzačně předvede ve své intro scéně, která fakt sakra zaujme. Netřeba proto říkat, že celý snímek je opravdu dost slušně natočený, zejména když jde o režisérský i scenáristický debut. Od Dannyho parťáků 3 nejlepší film o loupeži. A že to je sakra pochvala!