Holka z livechatu

58%
Holka z livechatu

Alice má v životě velké plány a živí se jako cam girl a jednoho dne zjistí, že byla ve své vlastní show nahrazena... vlastní kopií. Vypadá jako ona, zní jako ona, ale Alice to není. Otázka je jasná - co se to sakra děje?




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Přemýšlel jsem chvíli, jestli ta rozehraná hra má něco znamenat, symbolizovat, říkat - a došel jsem k tomu, že jde prostě o zajímavý gimmick, který se rozhodně vyplatil a tenhle film bez problému utáhne. Nekonkrétní technofobie vůči sociálním sítím stačí, film samotný pak jen čistě mechanicky zkoumá možnosti svého námětu. A je to fajn.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Parádní obrázek zdegenerované generace 0, k níž se bohužel řadím a musím srdnatě bojovat s tím, že spousta hezkých holek se raději svléká před kamerou nežli přede mnou. Barevná forma tomu sedí a postupný úpadek do zoufalství a doslovná ztráta vlastní identity překonávají i fakt, že hlavní hrdince ani nic pěkného nepřejeme. Z pozice čisté logiky to možná chvílemi smysl nedávalo, ale čert to vem, když se povedlo natolik věrohodně a zajímavě rozmáznout tak významné poklesky a hrozby dnešní anonymní internetové komunity. Holky, hezky obléct, zahodit mobil a mazat zpátky na vesnické plesy - v té tombole se můžete koneckonců svléknout taky. ;)
hrumsrt
hrumsrt
9 318 bodů
4
Odkrytí dalšího tabuizovaného zákoutí internetu, tedy livechatu.. Celý tenhle svět je pro mě natolik poutavý, že bych v budoucnu uvítal i nějaký dokument z tohoto prostředí. Ale zpět k "Cam".. Ten úvod je nic moc, prostě klasické představení celé kompozice, kdy jsem byl hodně zvědav, kam nás to pošle. Nakonec si vybrali i vcelku zajímavou cestu, tedy mysteriózní krádež identity. A pak to i celkem sedlo, bylo to napínavý, ale asi jen proto, že jsem chtěl vidět to rozuzlení.. Ale hrdince bylo vlastně úplně ukradený, že jí někdo ukradl identitu, ale že se nemůže ona sama přihlásit a předvádět svoje čaro. Finální rozuzlení je děsný a stejně se z toho hrdinka vůbec nepoučila, jen si zpřerážela nos a jede se dál.. Vůbec nezjišťujeme, kdo za tím stál a vývoj postavy prostě nulový. 35%

Dodatečné informace

Původní název:
Cam (více)
  • USA Holka z livechatu
  • USA Cam
Premiéra v ČR:
16. 11. 2018
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch