Bod zlomu

73%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Tak zde nemám co bych mohl vytknout. Skvělý akční thriller ve kterém exceluje duo Swayze - Reeves. Právě pro druhého jmenovaného je tento film opravdovým bodem zlomu jeho kariéry. Akce je pořádně nadupaná,hudba ve filmu parádní a záběry na vlny jsou nádherné. Příběh je sice takový okoukaný,ale to je jen maličkost,která se dá odpustit.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Dnes již notoricky známý romantický krimithriller. Svou kvalitu má,, ale dnes už přeci jen působí nereálné a je v něm dost nesmyslů. Příběh má zvláštní pachuť, je volnomyšlenkářský, drsný a romantický zároveň. Keanu Reeves uměl už za mlada a při pohledu na Patricka Swayzeho si člověk musí klást otázku, o jaké role by film obohatil dnes, kdyby ještě žil.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Akcí nabitý film nasáklý testosteronem adrenalinových sportů, stále ještě používající styl akčního filmu 80. let, ale i tak je určitý posun už znát. Celé je to stylové. Surfování na obrovských vlnách, seskoky padákem a jako malý přídavek bankovní loupeže. Obsazení filmu postavilo proti sobě Reevese a Swayzeho a byl z toho trhák. Chemie mezi nimi je skutečně hmatatelná. Keanu Reeves je jako agent FBI v Utahu sympatický a oddaný všemu a Patrick Swayze je jako Bodhi charismatický a v jádru své duše nebezpečný. O tom, zda lze film považovat za jeden z nejlepších v historii akčních filmů, by se dalo polemizovat, každopádně se zdá, že nezestárl, neboť stále baví a stále přitahuje fanoušky akčního žánru. I předvídavost některých částí děje a stereotypnost některých postav je už dávno standardem, ale to se dá krásně přehlédnout v napínavé atmosféře a dechberoucích scén zmíněných adrenalinových, pro lajka, skopičin. Je vidět, že režisérka Catherine Bigelow to měla pevně v rukou a neponechala nic náhodě. Na nějakou dobu udala směr a podobných filmů následně vzniklo více. Jako třeba „Úniková zóna“ (1994). Jedinou vadou na kráse je poněkud kýčovitý závěr, který mohl být po všech těch eskapádách mnohem lepší. Takhle to vypadá, jako by se scénárista na závěr zcela vyčerpal. Každopádně použití masek s tvářemi amerických prezidentů při bankovních loupežích, jako symbol prezidentů okrádajících občany Spojených států, je povedený nápad.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Parádní film, který těží jednak z neokoukaného prostředí surfařů a zároveň z ústřední dvojice Swayze (na vrcholu kariéry) a Reeves (vlastně začátek akční kariéry)...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Filmem, který každý viděl a nikdo neví, že ho dělala žena je špičková alma mater akčního filmu Bod zlomu (Point Break, 1991), který produkoval a jistil zkušeným okem sám James Cameron. Spojení exotického Keanu Reevese, který byl do té doby spojován s mladíčky s velmi nevyjasněnou sexuální orientací nebo obhroublými přisprostlými komediemi a šlachovitým ošlehaným Patrickem Swayzem v životní formě byla jednoduše trefa do černého. Doufám, že zůstávám objektivní, ale Bod zlomu považuji za kánon žánru. Nejednoznační hrdinové na scestí s pevnými morálními zásadami (řekl tady někdo Rychle a zběsile?) a hlavní hrdina policista v přísném utajení jsou zkrátka dnes už klasickou žánrovou šablonou.
hrumsrt
hrumsrt
9 318 bodů
7
Kdyby jen remake, ale znáte Rychle a zběsile.. Bod zlomu startuje hvězdnou kariéru Keanu Reevese a připravuje ho na velké nadcházející projekty a vhazuje Patricka Swayzeho taky jednou do áčkových akčních vod.. FBI má problém, když jim v rajónu řádí škodná, organizovaná partička lupičů, kteří v maskách amerických prezidentů časů minulých souvisle přepadávají banky. Jak na ně, pomůže stopa vedoucí k partičce surfařů?.. Mladý agent Johny Utah ještě bere každý případ se vší vážností, a tak možnost se infiltrovat do téhle sportovní subkultury mu je okamžitě přijatelnou výzvou. A nejen, že se s přátelí s vlnami podmaňující partou v čele s okouzlujícím Patrickem Swayzem, ale najde mezi nimi vše, co jako agent i muž hledal.. Bod zlomu může fungovat jako povedená body movie, jako skvělý mix adrenalinové kriminálky a mnoho dalšího, jelikož si tvůrci dali na žánrové vyváženosti dosti záležet. A poslední půlhodina stojí za všechno čekání! Naivní pohádka, kterou nepodkopává ani jinak všude tragický Gary Busey.. P.S. Ale ty auta mají taky něco do sebe. 75%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Souboj (?) Swayzeho a Reeves, o to, kdo si ukradne více prostoru ve scéně, kdy tam jsou oba. Proto to je tak skvělé, vidíte dvě herecké ikony, které umí hrát, tvrdou režii Bigelow, akční scény, které berou i po letech dech, scénář, který má drive a kultovní status, který je u něj právem a pro mě je jedním z nejlepších akčních filmů všech dob. PS: A říkal jsem, že dělal producenta Cameron?...
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7
Jeden z těch hodně dobrých krimi filmů o přepadávání bank. Tady dostal Patrick Swayze dostatek prostoru, aby dokázal, že je dobrý herec. Keanu Reeves se pro roli detektivů (a jiných mužů zákona) narodil a spolu s Neem z Matrixu mu tyhle role sedí nejvíc.
farb
farb
2 064 bodů
5
Příšernost s naprosto nelogicky fungujícími postavami. Nejhorší film Kathryn Bigelow.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
10
Myslím že s takovým hereckym obsazením a na tu dobrý film.