Vánoční kronika

71%
Vánoční kronika

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. (Netflix)




Recenze: Vánoční kronika

Kinobox.cz
70%

Jestli hledáte, na co se společně s rodinou dívat, nedá se říct, že bych snímek nedoporučovala. Jeho animace a celkové ztvárnění za váš čas rozhodně stojí. Děti si zde navíc udělají na Santu opět jiný názor, zatím snad ten nejlepší, jaký jsem kdy viděla. Je mnohem více lidský, realistický a zábavný. Vůbec není tak idealizovaný, jako je tomu u jeho další filmové konkurence.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
No jak to tak vypadá,tak mám nového favorita mezi vánočními filmy. Ani si nepamatuji kdy jsem se u filmu s vánoční tématikou tak bavil. Vlastně mě vůbec nenapadá co bych mohl vytknout. Tohle je prostě dokonalá záležitost s naprosto kouzelným Russellem v roli Santy. Zábava a akce si jde v ruku v ruce a já si užíval každou minutu. Stále se něco dělo a jen těžko bych mohl vybrat jednu scénu,která byla nejlepší. Animovaná stránka byla taktéž výborná. Tím myslím samozřejmě elfy,soby a to přemísťování z domu do domu. Takovou dávku dobrodružství jsem potřeboval jako sůl. No a na konci nezůstalo jediné oko suché. V nejbližší době si dám určitě repete. PS: Scéna ve vězení - TOP!
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Vánoce jsou už zase ohrožené. No, když se to vezme kolem a kolem, vlastně se nejedná o žádné překvapení. Ani to, že malé či menší děti jsou zvědavé a vymýšlejí všelijaké pasti, jen aby viděli Santu Clause. Tak začíná i tento příběh, kde centrem dění jsou sourozenci starší Teddy a mladší Kate. Použijí kameru po zesnulém otci, aby Santu tajně natočili. To se podaří, čímž následující události vezmou za své. Příběh jako takový nepřináší nic nového. Santa Claus ve světě lidí přechází z jednoho problému do druhého a přirozeně mu nikdo nevěří. A děti dělají co mohou, jen aby mu pomohli. Vánoční dobrodružství plný skopičin, honiček a humorných situací. Jo, a samozřejmě nechybí ani skřítci. A kdo že to na samém konci k Santovi přijde? Kurt Russell v roli Santy je skvělý. Dobře se do toho opřel, čímž celý koncept dostal ohromnou energii. Svým výkonem vytáhl něco zvláštního a zároveň byl za poslední dobu tím nejúžasnějším Santou, jakého jsme kdy viděli. Charakterová svéráznost zvítězila. Vánoční hudební koncert ve vězení je asi vrcholem všeho. Děti už jsou jen obyčejné děti. Film má dobrý scénář, je kreativní i zábavný. Skřítci svým výstupem krapet připomínají Mimoně, ale v rámci zábavy nic proti ničemu. Čeho si málokdo všimne je fakt, že Santovi mnohé dialogy jsou převzaté z textů vánočních písní. Alespoň to tak zní v originále. Na výpravě se nešetřilo, takže vynikne i Santovo sídlo. Sice nic přehnaně pohádkového, ale vybaven je dobře. Snímek samozřejmě, ostatně jako obvykle, poslouží hlavně v zemích, kde Santu Clause používají, ale to neznamená, že by nemohl nepobavil i nás. Tento vánoční snímek se povedl a zaslouží si být součástí vánoční videotéky.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Ale tohle bylo solidní překvápko. Vánoční příběh o dvou sourozencích, kteří musí se Santou zachránit Vánoce. Takhle to zní strašlivě neoriginálně, ale ve skutečnosti je to fakt sympatická pohádka se skvělým Russelem. 7.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
The Christmas Chronicles (více)
  • USA Vánoční kronika
  • USA The Christmas Chronicles
Premiéra v ČR:
22. 11. 2018
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Vánoční kronika


Podobné


Powered byJustWatch