Vánoční kronika

71%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
9
No jak to tak vypadá,tak mám nového favorita mezi vánočními filmy. Ani si nepamatuji kdy jsem se u filmu s vánoční tématikou tak bavil. Vlastně mě vůbec nenapadá co bych mohl vytknout. Tohle je prostě dokonalá záležitost s naprosto kouzelným Russellem v roli Santy. Zábava a akce si jde v ruku v ruce a já si užíval každou minutu. Stále se něco dělo a jen těžko bych mohl vybrat jednu scénu,která byla nejlepší. Animovaná stránka byla taktéž výborná. Tím myslím samozřejmě elfy,soby a to přemísťování z domu do domu. Takovou dávku dobrodružství jsem potřeboval jako sůl. No a na konci nezůstalo jediné oko suché. V nejbližší době si dám určitě repete. PS: Scéna ve vězení - TOP!
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Vánoce jsou už zase ohrožené. No, když se to vezme kolem a kolem, vlastně se nejedná o žádné překvapení. Ani to, že malé či menší děti jsou zvědavé a vymýšlejí všelijaké pasti, jen aby viděli Santu Clause. Tak začíná i tento příběh, kde centrem dění jsou sourozenci starší Teddy a mladší Kate. Použijí kameru po zesnulém otci, aby Santu tajně natočili. To se podaří, čímž následující události vezmou za své. Příběh jako takový nepřináší nic nového. Santa Claus ve světě lidí přechází z jednoho problému do druhého a přirozeně mu nikdo nevěří. A děti dělají co mohou, jen aby mu pomohli. Vánoční dobrodružství plný skopičin, honiček a humorných situací. Jo, a samozřejmě nechybí ani skřítci. A kdo že to na samém konci k Santovi přijde? Kurt Russell v roli Santy je skvělý. Dobře se do toho opřel, čímž celý koncept dostal ohromnou energii. Svým výkonem vytáhl něco zvláštního a zároveň byl za poslední dobu tím nejúžasnějším Santou, jakého jsme kdy viděli. Charakterová svéráznost zvítězila. Vánoční hudební koncert ve vězení je asi vrcholem všeho. Děti už jsou jen obyčejné děti. Film má dobrý scénář, je kreativní i zábavný. Skřítci svým výstupem krapet připomínají Mimoně, ale v rámci zábavy nic proti ničemu. Čeho si málokdo všimne je fakt, že Santovi mnohé dialogy jsou převzaté z textů vánočních písní. Alespoň to tak zní v originále. Na výpravě se nešetřilo, takže vynikne i Santovo sídlo. Sice nic přehnaně pohádkového, ale vybaven je dobře. Snímek samozřejmě, ostatně jako obvykle, poslouží hlavně v zemích, kde Santu Clause používají, ale to neznamená, že by nemohl nepobavil i nás. Tento vánoční snímek se povedl a zaslouží si být součástí vánoční videotéky.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Ale tohle bylo solidní překvápko. Vánoční příběh o dvou sourozencích, kteří musí se Santou zachránit Vánoce. Takhle to zní strašlivě neoriginálně, ale ve skutečnosti je to fakt sympatická pohádka se skvělým Russelem. 7.5/10
lamps
lamps
15 155 bodů
6
Ten film jde hrozně napůl cesty. Má řadu originálních nápadů a skvělého Santu v energickém podání Kurta Russella, ale vesměs nezajímavou režii a rozbředlé tempo, takže kdykoli příběh na delší dobu odbočí od bodrého fousáče, začíná nudit. Jako nová vánoční výplň to šlape bez problémů, ale zaděláno bylo na mnohem zábavnější jízdu, která tak často neřadí ze sympatické akční rychlosti na obyčejný rodinný neutrál.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
Kurt Russell ako Santa je bohovsky, ale to je asi tak vsetko dobre, hlavne elfovia su ciste zlo (jak zacali tancovat flos tak ma isiel slak trafit) a snaha mat vlastnych mimonov..
Floridsky
4 376 bodů
8
Nečekal jsem to, ale stalo se. Je to dost zábavná vánoční jízda. Kurtu Russellovi role Santa Clause náramně sedí. Jsem zvědav na další díl.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
7
Záchrana Vánoc snad už po milionté. Neuchvátilo mě nic, ale zasmála jsem se a dostatečně odreagovala. Zároveň nevím, co pořádně zkritizovat, Santa Klaus byl sympatičtější než obvykle, pěkný detail je i stará videokamera. Sváteční náladu bohužel nezanechá, stačí vidět jen jednou.
hrona
615 bodů
8
Kurt Russell představuje bez pochyby za mě jednu z nejlegračnějších a nejsympatičtějších vánočních postav filmových dějin. Scény s ním jsou výborné. Biják balancuje na příšerné hraně amerického patosu. Děti vzpomínající na umřelého tatínka, spousty objetí, spousta lásky, spousta vánočních poselství a dojáčků. Ale musím přiznat, že to nakonec docela ustojí všechnu tu přeslazenost. Jediné co je fakt přes čáru je dle mého názoru hudební vězeňské vystoupení. To už bylo opravdu za hranou, ale na druhou stranu blues mám rád a píseň byla skvělá. Je vidět, že ve filmu jsou peníze a relativně originální zpracování běžného nápadu. Rozhodně si biják ještě někdy v budoucnu pustím. Jeden opravdu z mála lepších vánočních příběhů za poslední roky, který mě svým způsobem tak trošku i katapultoval do 80-90 let.
Anna Lipčáková
Anna Lipčáková
9 bodů
10
Zábava pro celou rodinu ( nejlepší na Vánoce ) na kdykoli .
  • zábava , pro celou rodinu ,