Mladí zabijáci

56%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3.5
Mladí zabijáci svou opět snímkem, který bude rozdělovat diváky. Vždyť jsou tu hodnocení atakující 100%, ale také na úrovni 25%. Já se tentokrát přikloním k těm kritickým, protože jsem na filmu neviděl nic tak světoborného co by mne donutilo zvednout palec hore. Jedním slovem - divný.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Jednoduše řečeno, jedná se o moralizační snímek o svobodě internetu a následcích jeho zneužití. Takzvaný hacker se prostě dokáže dostat i tam, kde by to mnohý ani nečekal. Vždy to jsou zpočátku jen srandičky, ale když je veřejná ostuda a ponižování, na lítosti už bývá pozdě. Každá myšlenka celého dějství sužuje nebo minimalizuje skutečné zážitky pochopitelně smyšlených postav příběhu. Je to film, který věrně odhaluje naše sociálně podmíněné zkreslené přesvědčení. Snímek je silně charakteristický. Dynamika mezi jednotlivci vtáhne do akce a za pomoci drsného soundtracku takřka až zaráží dech. Hlavní postavy filmu sice tvoří skupina přátel, ale děj se však více zaměřuje především na Lilyin logiku a Bexovy zkušenosti jako transgender dívky. Stylistické výstřednosti a nepřiměřené násilí může někomu přijít přes čáru, ale je fakt, že jako symbolika mnohých základních mentalit nejen v současné Americe působí velice věrně. Neohlížejme se po mnohých klišé ve snímku, bez kterých by to prostě nešlo. Daleko více se raději zamysleme sami nad sebou, co a proč v rámci internetu děláme. Tento snímek nám může hodně pomoci.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Zvláštní film. Tolik skoků mezi žánry, člověk navíc neví, kdy si tvůrci z toho všeho dělají jen srandu a kdy to myslí vážně...Jedno ale vím jistě, útok na dům zatím patří mezi nejlepší scény letošního roku (Rév je génius) a ty holky to od do mobilu civějících pipek až po závěrečný masakr zahrály fakt přesvědčivě.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
8
přes to, že mně naprosto sraly ty uječené mladé pizdy, mám sto chutí tomu dát plnou nádrž.. sociální facka všem instačurákům a fajsudebilům.
jirikzaboj
jirikzaboj
1 628 bodů
6
Assasination Nation je slušná oddechová záležitost, která se zároveň zaobírá docela aktuálním a vážným tématem okolo vašeho života za oponou, aneb tím magickým předmětem , z kterého denně voláte ,smskujete, tweetujete a postujete zážitky na Instagram. Zní to vlastně nezajímavě, ale opravdu byste riskovali zveřejnění všech těchto soukromých zpráv , fotek , informací a hlavně FOTEK?! Jak moc by vás to zničilo? O tomhle pojednává právě tento film v provokativní atmosféře mladické a americké nerozvážnosti s vášnivým pohledem na svět jako na jedno velké tabu, které se mělo dávno už vylít a respektovat veškerou sexuální otevřenost jako svobodnou myslivost. Je to opravdu moc zajímavé , ale dalo by se to natočit možná ještě vážněji s větší vášni k dramatickému rozuzlení s větším smyslem ponaučení. Takhle příběh kolísá na hranici trapnosti ubertálního zájmu /62%/