Mladí zabijáci

56%
Mladí zabijáci

Máte v telefonu choulostivé fotky? Thriller Mladí zabijáci názorně, brutálně a komicky ukazuje, co to s člověkem udělá, když se takové obrázky dostanou „ven“. Lily je úplně obyčejná středoškolačka, která spíš než v realitě žije na mobilu, kde „postuje, lajkuje, šéruje a selfíčkuje“, ostatně jako většina jejích vrstevníků. Když však do digitálních životů většiny obyvatel města pronikne neznámý hacker, který začne zveřejňovat zejména to, co mělo zůstat skryto, začnou se dít věci. Absolutní panika v městečku se záhy promění v peklo a Lily si dříve či později musí položit otázku, zda se vůbec dožije příštího rána. Vše totiž naznačuje, že tím neznámým infiltrátorem do lidských soukromí je právě ona.

Černá komedie, brutální satira, ulítlý horor. To všechno můžou být Mladí zabijáci, záleží na tom, jak se na film budete dívat, i na tom, jak se vůbec díváte na svět kolem sebe. Jestli vás děsí představa, že se vám někdo nabourá do mobilu, „půjčí“ si tam pár opravdu pikantních fotek, a ty rozešle do světa, a vy budete až do konce života chodit kanálem, pak vás čeká brutální satira o tom, jaké absurdní následky může takový zločin mít. Fanoušci černých komedií, si zase užijí děsivě legrační příběh věčně vysmáté pohodářky Lilly, která tak dlouho zvysoka… hledí na svět kolem sebe, až jí to ten svět vrátí baseballovou pálkou velikosti středně velkého maloměsta. (Cinemart)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3.5
Mladí zabijáci svou opět snímkem, který bude rozdělovat diváky. Vždyť jsou tu hodnocení atakující 100%, ale také na úrovni 25%. Já se tentokrát přikloním k těm kritickým, protože jsem na filmu neviděl nic tak světoborného co by mne donutilo zvednout palec hore. Jedním slovem - divný.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Jednoduše řečeno, jedná se o moralizační snímek o svobodě internetu a následcích jeho zneužití. Takzvaný hacker se prostě dokáže dostat i tam, kde by to mnohý ani nečekal. Vždy to jsou zpočátku jen srandičky, ale když je veřejná ostuda a ponižování, na lítosti už bývá pozdě. Každá myšlenka celého dějství sužuje nebo minimalizuje skutečné zážitky pochopitelně smyšlených postav příběhu. Je to film, který věrně odhaluje naše sociálně podmíněné zkreslené přesvědčení. Snímek je silně charakteristický. Dynamika mezi jednotlivci vtáhne do akce a za pomoci drsného soundtracku takřka až zaráží dech. Hlavní postavy filmu sice tvoří skupina přátel, ale děj se však více zaměřuje především na Lilyin logiku a Bexovy zkušenosti jako transgender dívky. Stylistické výstřednosti a nepřiměřené násilí může někomu přijít přes čáru, ale je fakt, že jako symbolika mnohých základních mentalit nejen v současné Americe působí velice věrně. Neohlížejme se po mnohých klišé ve snímku, bez kterých by to prostě nešlo. Daleko více se raději zamysleme sami nad sebou, co a proč v rámci internetu děláme. Tento snímek nám může hodně pomoci.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Zvláštní film. Tolik skoků mezi žánry, člověk navíc neví, kdy si tvůrci z toho všeho dělají jen srandu a kdy to myslí vážně...Jedno ale vím jistě, útok na dům zatím patří mezi nejlepší scény letošního roku (Rév je génius) a ty holky to od do mobilu civějících pipek až po závěrečný masakr zahrály fakt přesvědčivě.

Dodatečné informace

Původní název:
Assassination Nation (více)
  • USA Mladí zabijáci
  • USA Assassination Nation
Premiéra v ČR:
22. 11. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
7 mil. USD
Tržby:
2,9 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Mladí zabijáci je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch