Balón

76%
Balón

Ostře střežená hranice mezi Západním a Východním Německem se v 70. letech zdála být neproniknutelnou. Přesto ve východní části jednotlivci i celé rodiny hledali jakoukoliv skulinu vedoucí do svobodného světa. Neváhali riskovat a využívali každou příležitost, která nabízela aspoň naději. Třeba nepozorovaně přeletět hranici v balónu.

Rok 1979. Rozdělené Německo v čase vrcholící studené války. Dvě východoněmecké rodiny touží po normálním životě ve svobodné zemi a v utajení připravují velký plán útěku na západ. Jejich hlavními zbraněmi jsou odvaha a vynalézavost, díky nimž postaví horkovzdušný balón, s kterým se všech osm členů obou rodin pokusí přeletět do Západního Německa. Balón však těsně před hranicí havaruje a východoněmecká tajná policie Stasi nalezne stopy po tomto jejich nezdařeném pokusu o útěk. Okamžitě se rozeběhne vyšetřování a pátrání. Obě rodiny pod velkým časovým tlakem shání materiál a vyrábí nový balón, ale každým dnem se okruh policejního pátrání kolem nich zužuje, hrozí jim odhalení a zatčení. Začíná další nebezpečný závod s časem a s policií v patách. Dostanou ještě šanci na druhý pokus? (Cinemart)




Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Téma nám velmi blízké, točíme z éry železné opony také dost kvalitních filmů.. toto německé podání skutečného příběhu mě velmi bavilo. Pořádně hutná atmosféra, neustálá paranoia ze Stasi. Dobře zvolená hudba, napětí od první do poslední minuty. Německou tvorbu až na pár výjimek moc nemusím, ale tohle je opravdu dobré.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Nenudil jsem se ani chvíli. Tempo šlape v až hollywoodském rytmu, o velkolepé hudbě jak ze Statečného srdce nemluvě a fakt jsem nemohl uvěřit tomu, že se tohleto vážně stalo.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
8
Vítejte na palubě společnosti Der Baloon, v následujícich pár týdnech, možná ucítíte mírné otřesy v turbulenci, proto nedoporučujeme koukat z okýnka, místní plynové plyny v ovzduší můžou být pro člověka toxické až jedovaté. Doufám, že jsme si pro cestu nezapomněli vzít plynové masky a potápěčské brýle.. Děkujeme, že jste si vybrali naši aerolinku.. Zajimavý příběh, dokonce podle nějakých skutečných událostí..

Dodatečné informace

Původní název:
Ballon (více)
  • Německo Balón
  • Německo Ballon
Premiéra v ČR:
15. 11. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Německo
Přístupnost:
12+
Tržby:
11,86 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Balón je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch