Devadesátky

78%
Devadesátky
Hlavním hrdinou nezávislé komedie Devadesátky (Mid90s) je třináctiletý Stevie. Doma to nemá lehké, matka je na ně s bratrem sama a starší Ian má násilnické sklony. Když Stevie jednoho dne projíždí kolem obchodu se skateboardy na Motor Avenue v Los Angeles, líbí se mu, jak jeho zákazníci venku předvádějí své kousky a vychloubají se před kamarády. Druhý den sem proto zamíří. Stát se ale členem zdejší party není nijak snadné a navíc se ukazuje, že každý z nich má víc problémů, než by se mohlo na první pohled zdát, a že Stevie je na tom ještě dobře. Přesto ho noví přátelé naučí mnoho věcí a dokonce mu uštědří i několik užitečných životních lekcí...



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Jonah Hill svou prvotinou příjemně překvapil a v mém případě trefil hřebíček na hlavičku. Jsem dítě devadesátek a můj život byl hodně podobný tomu co můžete vidět ve filmu. Všechno se točilo kolem skateboardů,kamarádu,poflakování,pařeb a vzpouře všem autoritám. Snad i proto mne tento film velmi bavil a užil jsem si ho každou minutu. Casting se povedl na výbornou a všichni ti sígři své role ztvárnili zcela uvěřitelně. Kamera je parádní a spolu se soundtrackem luxusně podtrhla devadesátkovou atmosféru,kterou Hill dokázal věrně zachytit. Příběhu o hledání sebe sama jsem viděl hodně a tento rozhodně patří mezi ty lepší.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Jednoduše natočený film o dospívání v devadesátkách, které jsem sám zažil, právě proto mě film oslovil více, než ty, kteří to nezažili. Zajímavé je, že i u nás mělo dění podobný průběh, jako ve státech. Zajímavá sonda do života malého kluka, který se chytil party daleko starších kluků, i takové příběh z reálného života pamatuji a vypadalo to dost podobně. Prostě mě to bavilo pro svou realističnost a trošku i z nostalgie dávám 80%.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Formální propad časem do období, kdy ráz dospívání ještě určovaly pubertální party, skateboardy a hudební kultura. A kdy frčel autentický, byť dnes už obtížně koukatelný video formát. Příběh s profláklým konceptem a očekávatelnými zvraty, ovšem natočený vtipně a se srdíčkem kluka, který v oné éře pobíhal po ulicích s videokamerou a snil o budoucnosti, v níž se nebude muset krčit pod nátlakem depresivního chudinského prostředí. Výborně zvolení představitelé, suprový soundtrack a Fuckshit - jasná (nejen) undergroundová kultovka..

Dodatečné informace

Původní název:
Mid90s (více)
  • USA Devadesátky
  • USA Mid90s
  • USA Mid '90s
Premiéra v ČR:
11. 7. 2019
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Devadesátky je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch