V pasti

73%
V pasti

Malorie (Sandra Bullock) a její dvě děti se snaží přežít ve světě, který ovládla tajemná síla. Ta způsobuje, že se lidem zhmotňují jejich nejhorší noční můry a to vede k masovým sebevraždám. Jak se před neznámým nebezpečím ubránit? S páskou přes oči.




Recenze: V pasti

Kinobox.cz
60%

Navzdory dějové schématičnosti je Bird Box atmosférickou podívanou se silnými výkony a několika efektními scénami. S největší pravděpodobnosti nepůjde o kousek, k němuž se budete vracet, zhlédnutí ale litovat nebudete. Už pro Bullock, která do své postavy opravdu vložila maximum úsilí.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Bird box se ocitl v nezáviděníhodné situaci. Ačkoli vychází z knižní předlohy,tak se ve světě filmu objevil až po Tichém místu a to je kámen úrazu. Náměty jsou si tak podobné,že se logicky nejde vyhnout porovnávání. Pro mne osobně je Tiché místo o stupeň lepší a to i díky zvolené délce. Bird box během dvou hodin nedokáže naplno zabavit diváka a místy mi to přišlo nudné. Chování postav je místy nelogické,ale nad tím jsem ochoten přivřít oči. Ten pocit neznáma funguje dobře a drží tak diváka v napětí. Divák tak vlastně vůbec netuší proti čemu zde vlastně stojí. Tohle je plus,protože Tiché místo karty vyloží na stůl příliš brzy a drží se v hororové rovině. Sandra v hlavní roli výborná a Malkovich jí dobře doplňuje. Pro mne neznámá Bier na postu režisérky dovedla výbornou práci a na její další práci si rád počkám.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Tohle já prostě můžu. Survival sci-fi s tajemným neznámým nepřítelem, který se prakticky neukáže. Nelze nesrovnávat s Tichým místem, které je lépe zpracované, ale tady mě strašně bavila a děsila zároveň tajemná entita. Když se do toho člověk vžije, jeto vlastně nebezpečnější a tajemnější, než reálný vetřelec v Tichém místě. Pro mě osobně emocionální zážitek, byť po technické stránce žádná bomba.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Další filmový zářez na poli apokalyptických snímků, tentokrát překvapivě se Sandrou Bullock v hlavní roli. "Bude to drsné," říká Malorie právě s tváří Sandry na samém začátku příběhu a dívá se do kamery, jako by mluvila přímo k nám. Snímek je natočen na základě knihy autora Joshe Malermana vydaného v roce 2014, kterého kritika označila jako nového Stephena Kinga. Lidstvo napadla neznámá síla a to zvláštním způsobem. Stačí se přirozeně jen dívat a dotyčný je z ničeho nic svoji vlastní vůlí donucen k sebevraždě. Příběh obsahuje dvě dějové linky. Samotný počátek a průběh paranormálního napadání lidstva a pokus o záchranu sebe a dvou dětí. Se zavázanýma očima. A právě to nám umožňuje vidět současné dětí s pohledem na to budoucí, kde se hodně hraje s myšlenkou agorafobie. Napětí bohužel poněkud pokulhává, ale svou průměrností dějově, občas vypadající zkratkovitě, vyznívá nenáročně a vlastně i odpočinkově. Až finálová scéna krapet divácké nervy podráždí a pro větší prožitek nelze nedoporučit představu být v jejich kůži. O atraktivní film se vcelku jedná, i když se žádné překvapení nekoná. Postupné odkrývání záhady, proč samotná žena s dvěma dětmi pluje se zavázanýma očima na člunu po řece, kde hrozí nebezpečné peřeje a ve finále jak to nakonec celé dopadne, byl dobrý tah. Vyvolaná zvědavost o co jde tak nutí diváka sledovat snímek až do konce. Takže hromada strachu, sem tam nějaký ten emocionální prvek a dramatičnost. Snímek celkově nadšení nevyvolá, ale určitě za shlédnutí stojí.

Dodatečné informace

Původní název:
Bird Box (více)
  • USA V pasti
  • USA Bird Box
  • USA Madarak a dobozban
Premiéra v ČR:
21. 12. 2018
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Rozpočet:
19,8 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce V pasti


Podobné


Powered byJustWatch