Malicious

51%
Malicious
Plakát traileru
Adam je vysokoškolský profesor. Lisa je jeho manželka se kterou čekají svého potomka. Po nastěhování do nového příbytku zpočátku vše nasvědčuje tomu, že je čeká šťastné období, plné lásky i porozumění. Jenže hned v první večer se Lisa stává svědkem velmi podivné zkušenosti, na základě které přichází o své vytoužené dítě. Bohužel, tento nepříjemný okamžik je jen předzvěstí něčeho, co bude mít na obou partnerů mnohem horší dopad. Pokud chtějí zachránit své duše, budou potřebovat pomoc někoho, kdo nemá strach postavit se temným silám. A tak v naději, že se zbaví hrůzy, která je pronásleduje, poprosí Adam o pomoc parapsychologa Clarka. Clark si uvědomí, že zlověstná entita, se kterou se setkali, je mnohem nebezpečnější, než si kdy představoval.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
2.5
Duchařské horory se v posledních letech dostaly do slepé uličky a Malicious je toho příkladem. Ani nevím kolik podobných hororů jsem za poslední léta viděl. Všechny jsou na jedno brdo a už nedokaží ničím překvapit. Od hororu očekávám něco víc než je poprůměrný příběh se spoustou klišé a otřesnými hereckými výkony. Těch pár lekaček co zde bylo vůbec nefungovalo a pokud se mám bát pár šeredných ksichtů, tak to Malicious trochu zaspal dobu. Aspoň, že ty herečky vypadaly celkem dobře. Jinak ztráta času.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
4
Děti jsou dar z nebes? Další snímek snažící se přesvědčit, že z pekla. Mysteriózní hororové snímky jíž moc na růžích ustláno nemají a je to dost škoda. Není nad to vybudovat děsivou atmosféru nevysvětlitelných jevů zanechávající následky. Musí se ale vědět, jak na to. Asi největší omšelostí tohoto nenáročného snímků je použití již nesčíslněkrát provařené dějové šablony. Mladý pár, čekající miminko, se nastěhuje do velkého domu, kde se začnou dít věci vskutku podivné. Tím se dané události stávající předvídatelné, což kazí budování divácké mysteriózní atmosféry a děsu. To se buduje, jako obvykle, postupně, pomalu a přímočaře. Od začátku se vyskytují určitě záhady, se kterými se samozřejmě nadále pracuje. Tím se dopomáhalo impozantně takřka Hitchcockovsky nasnímanou kamerou, což znamená, že se využívaly nejrůznější zajímavé obrazové úhly. A dokonce i Hitchcockovým soundtrackem, tedy opakujícími houslovými zářezy. Leč marně. Mysteriózní atmosféra jakoby se někde zasekla, emoce postav nefungují a mnohá herecká úskalí v určitých scénách spíše vypadají směšně než vážně. Myšlenka v námětu nebyla špatná, ale když je nízký rozpočet, vždy je o něco velkolepějšího marná snaha. Ale jo, snímek shlédnutelný je, ale velmi rychle z paměti vyšumí.

Dodatečné informace

Původní název:
Malicious (více)
  • USA Malicious
  • USA The Curse
Země původu:
USA
Rozpočet:
3,5 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění