Poslední aristokratka

63%
Poslední aristokratka

Rodilý Newyorčan Frank (Hynek Čermák) získá díky svým šlechtickým předkům dávné rodové sídlo - zámek Kostka. Potomek emigrantů se tak po více než čtyřiceti letech chystá s dcerou Marií (Yvona Stolařová) a temperamentní ženou Vivien (Tatiana Vilhelmová) na velký návrat do Čech. Čerství aristokraté jsou neznalí místních poměrů a nepolíbení českou realitou, někdejší vlast a zámecký život znají jen z prastarých vyprávění příbuzných. Záležitosti spojené s navrácením majetku pro ně řeší právní zástupce Benda (Vojtěch Kotek). Po příjezdu rodina zjišťuje, že se zámek nachází ve stavu pozvolného rozkladu, stranou veškerého společenského dění. Jedinými stálými obyvateli Kostky jsou zpátečnický kastelán Josef (Martin Pechlát), bodrá hospodyně paní Tichá (Eliška Balzerová) a hypochondrický údržbář Krása (Pavel Liška). Zatímco osazenstvo Kostky pozvolna procitá z mátožného spánku porevolučních devadesátých let, rodina Kostkových stojí před těžkou volbou, zda generacemi vybudované sídlo prodat a vrátit se do Ameriky, nebo se pokusit zámek Kostka zachránit. Film vznikl podle stejnojmenné knihy Evžena Bočka. (Falcon)




Recenze: Poslední aristokratka

Kinobox.cz
20%

Televizní seriál "Život na zámku" jsem nikdy moc nesledoval, ale matně si vybavuji, že nebyl tak strašný jako tento film. Mluvit o hereckých výkonech nemá žádný smysl, protože scenárista a režisér od herců žádné herecké výkony nevyžadují.


Pete69
Pete69
29 102 bodů
5
Kdepak.. spíše než na film jsem se díval na lokace ve kterých byl film natáčen, protože jsem na většině byl, což mi spíše dojem z filmu pokazilo. Humoru pramálo, scénář šitý horkou jehlou a závěr stál také za prd. Nudný snímek, který bych už vidět nikdy nemusel. 50%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
2
Film, který se bojí i dělat humor. Nekonečná zásoba ničeho. Ubíjející a smutné.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
Knihu som nečítal, ale film solídny. Dokáže pobaviť ak sa naň správne naladíte. Len nesmiete byť pokrytci...


Dodatečné informace

Původní název:
Poslední aristokratka (více)
  • Česká republika Poslední aristokratka
  • Česká republika Posledná aristokratka
Premiéra v ČR:
24. 10. 2019
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika

Podobné


Powered byJustWatch