The Haunting - Dům na kopci

85%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Jediné slovo. Komplexní. Flanagan fakt parádně namíchal duchařinu, která si nezadá s tím nejlepším od Wana s perfektně fungujícím dramatem. Obě složky dohromady fungují tak dobře, že je Hill House jedním z top zářezů v horrorovém žánru a pravděpodobně i seriál roku. 9.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
The Haunting of Hill House je pro mě symbolem quality TV, je to skutečně špičkově natočený seriál, který vypráví o vážných věcech v atraktivním horrorovém hávu, ačkoli je to samozřejmě rodinné psychologické drama, ale na to jsme si u Flanagana již zvykli. Na rozdíl od Kubricka je Flanagan schopný vést herce k špičkovým hereckým výkonům. Herci nepřehrávají a pokud dojde na horror, tak si vezměte pleny. Flanagan horror umí perfektně. Závěr prvního dílu podle ohlasu na netu rozhodně nevyděsil jenom mě. Druhá série bude.
slord
slord
3 832 bodů
10
Skvelo natočená a atmosférická séria, ktorá síce začína trošku zvoľnejšie, ale postupne sa človek do toho zažerie a nemá dosť, až kým sa nedostane až na koniec. Strašidelný dom je v hororoch častá kulisa, ale v tomto prípade bol zasadený do príbehu veľmi kvalitne. Pre fajnšmekera žánru je tento seriál určite slasť, aj keď ja nie som nejaký hororový nadšenec, tak som si to aj tak veľmi užil. 9/10
kery-
kery-
3 671 bodů
10
Senzační horor z prostředí krásného starého domu, ale i dokonalé drama mimo něj. První půlka mi přišla o fous lepší - každý díl se věnuje jiné postavě, přičemž jejich jedinečnost a solidní délka každého dílu udrží napětí i nadšení. Tato etapa končí skvěle zpracovaným dílem z pohřbu, kde je pro diváka naservírováno minimální množství střihů. V tomto dílu - a to ihned po jednostřihové jízdě - nastupuje druhá půlka příběhu, který si už jede souvislé a lehce plíživé tempo, a sází spíše na dům, jeho příběh a finální explozi. Postupně začíná vysvětlování, které mi ne vždy přišlo úplně dobré a zajímavé, ale za to citové rozsračkování na úplném konci celé řady tomu snad ani nelze nic vytknout. Ani nyní, pár dní po shlédnutí, mě nenapadá jediná věc, která by to udělala ještě lepší. Skvělá záležitost, a zdaleka nejen kvůli dokonalé hororové atmosféře, ale především postavám, které prostě musíte milovat. Jak jsem si v prvním díle přišel ohledně množství postav hraných více herci skrze flashbacky zmatený, tak v druhém díle jsem se už chytal a slastně si vrněl jako kotě.
Atchyroz
3 395 bodů
10
9/10
Profilová fotka
Smazaný uživatel
764 bodů
7.5
Takhle skvěle namíchaný koktejl žánrových kánonů s psychologickým dramatem, mix duchařského hororu s rodinnou ságou a osudovým traumatem, prolínajícím se do jejich životů, jsem ještě neviděl. Epizodický horor ano, ale sklenutý kontinuální příběh, tak to je novinka. Jakkoli seriál trpí občas vycpávkami, zbytečným natahováním a někde i krutě nevydařenou doslovností, v celku je to skutečně palec nahoru. Bravurní casting, atmosféra, kde se ctí žánrová nutnost ilustrovat "haunting" story. Klidně bych se spokojil s polovinou dílů, na konci jsem se bál, jak to tvůrci ustojí a co vymyslí. Na jedničku to sice není, ale vzhledem k mým výkřikům zoufalství u upatlaného finále - ať už seriálů nebo filmů - je i trojka docela úspěch.
Davidoos
Davidoos
162 bodů
10
Amazing work. Emotional bomb, which has amazing story, script and characters. After a long time, a horror, that is actually scary.
  • Story
  • Characters
  • Script
  • Emotions
  • Horrors
  • Acting
  • Directing