Ničitelka

56%
Ničitelka

Detektiva LAPD Erin Bellovou (Nicole Kidman) pronásleduje tragická minulost. Před mnoha lety, ještě coby zelenáč, měla za úkol v utajení proniknout do nebezpečného gangu a situace se ošklivě zvrhla. Hrdinka by ráda vše hodila za hlavu, ale okolnosti jí to neumožní. Minulost začne ožívat ve chvíli, kdy se znovu střetne s vůdcem gangu, který kdysi infiltrovala. Je na čase vyřešit situaci jednou provždy. 




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Policistka jako šupák, kterou neustále dohání minulost a pronásleduje současnost. Policistka, která se ve svém vlastním zájmu nebojí ani porušit zákony. Neúměrně pije, sotva spí, žádá o odpuštění svého bývalého přítele a její 16ti letá problémová dcera je od nich zcela odcizená. Ale jako policajtka je setsakramentsky dobrá. Takovéto náměty bývaly prioritou spíše pro mužské typy, ale co si budeme povídat, genderová rovnost je prostě genderová rovnost, tak proč by se něco takového nemohlo týkat i žen. Snímek tedy v jádru věci nepřináší vůbec nic, co by jsme ještě neznali. Nikole Kidman je ve své roli téměř k nepoznání. Není ta její ošklivost až moc agresivní? Ale je vidět, že si něco takového zahrála s chutí, čímž je její herecký výkon naprosto uvěřitelný. Tento chladnokrevný thriller, plný noční můry agonie, lítosti a odplaty, sice je ve svém smyslu předvídatelný, ale tak, jak je to natočeno, stále účinný. I když je fakt, že určité scény spíše vytvářejí něco jako parodii na právě klasické mužské archetypy starších policejních filmů. Snímek hodně temný, v jádru věci dráždivý, vizuálně podmanivý a jako thriller prostě dobrý.
avenis
avenis
8 056 bodů
9
Při povrchním vnímání se děj jeví jako násilný, hrubý, odporný... ale filmy se nemají vnímat jen jako kulisa u čtení webových blbostí. Tento film vypovídá o hlubokém marasmu naší civilizace. Kdo má právo na štěstí? Kdo má smůlu, že se narodí matce, která prožívá otřesné a protichůdné pocity? Kdo za to může? Nicol Kiddman zde podává vynikající výkon. Nenalíčená, vystínovaná, v neslušivých hadrech dostává přes držku, aby zničila zlo... Přes všechnu depresi, co z filmu čiší, ráda se podívám znovu. (14.3.2020)
Jamie76
Jamie76
4 272 bodů
4
Škoda slov. Totální blbost, ztracený čas, spousta věcí nemá smysl a kdybych to měl rozepsat, asi bych to psal ještě teď v době, kdy to čtete. Nikol Kidman je hnusná a neschopna policistka, a pani režisérka ví o těchto věcech úplne hovno a je to vidět.


Dodatečné informace

Původní název:
Destroyer (více)
  • USA Ničitelka
  • USA Destroyer
Země původu:
USA
Rozpočet:
9 mil. USD
Čeština:
Ničitelka je dostupný s českým dabingem

Powered byJustWatch