Klec

76%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Pro mě osobně TOP film tohoto roku z české produkce. Jiřina Bohdalová předvedla svůj standard, ale Kryštof Hádek hodně překvapil a jeho výkon hodnotím velmi dobře. Příběh jako takový je mrazivý a nenechá vás ani chvíli v klidu. 85% Už dávno nám nejdou komedie, ale pokud se jedná o slušné drama, tam nám pšenka kvete.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
No jo, Jirka Strach je prostě jinde. Mistrná atmosféra, Bohdalová pořád umí a je fakt škoda že poslední roky ten svůj talent zazdívala v podprůměrných tv pohádkách, a hlavně překvapivě Hádek toho malého hajzlíka zahrál dost přesvědčivě. Škoda toho závěru, který jde až moc na efekt ...ale vem to čert. Fakt dobrý český film.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6.5
Andělem Páně chtěl Strach přiblížit lidem náboženství, jak sám řekl, a já se ptám, jak se domluvil s Bohem, aby mu dovolil natočit tento drsný příběh. Jde mi na nervy tenhle farizejský pánbíčkář. Nicméně Jiřina Bohdalová byla vynikající a když si člověk uvědomí, že má 88 let, tak klobouk dolů! I Kryštof Hádek se mi líbil.
kery-
kery-
3 671 bodů
8
A takhle v té karanténě dopadneme nakonec všichni.
lukas
lukas
1 523 bodů
Přiznám se, že jsme to doma se ženou a malým děckem nedokoukali. Takže se zdržuji procentuelního hodnocení.
  • Jiřina Bohdalová, Kryštof Hádek
  • odvaha televize něco takového zrealizovat
dancemusic2012
466 bodů
9
Někde na netu jsem četl, že to scénárista kdesi obšlehl. Dle jeho slov se to stalo v jeho rodině. Ať je to jak je, film byl velmi dobře natočený a herecké obsazení je za mne na jedničku. Při scénách kdy je Jiřině fyzicky ubližováno mi bylo nepříjemně a moc mi jí bylo líto. Je to moje nejoblíbenější herečka. Skvěle zahráno a konec bezva. Prostě klec. Jinak Kryštofovi tyto role jdou, viz Kobry a užovky - tam byl na zabití (ve smyslu jaký to byl lempl ve filmu).
gomacabeza
gomacabeza
451 bodů
8.5
Sledoval jsem úplně náhodně, aniž bych byl zatížený informací o tvůrcích filmu, takže zpětně můžu jen pokývat hlavou, že duo Epstein - Strach neboduje nadarmo či náhodou. Problém mám ovšem s formátem televizní inscenace, protože ten potenciál tam je velký, především v obsazení, ale také zajímavém scénáři a režii. Kryštof Hádek patří k mým nejoblíbenějším českým hercům od doby Kober a užovek, Bohdalová předvádí svůj standard jedné z těch potentnějších, co do šíře výrazového rejstříku. Dramaturgie snímku, stupňování napětí, schopnost lapit diváka a nepustit, to vše by si však zasloužilo lukrativnější mantinely.
Asata
130 bodů
5
Paní Bohdalovou mám ke stáru raději (myslím k jejímu stáru). Stejně jako ve filmu Každý milion dobrý byla skvělá, Hádek už tak přesvědčivý nebyl, ale taky dobré. Na televizní film škoda, protože téma je to moc dobré. Jednoduchý příběh zasazený do domácího prostředí.
Matyna
Matyna
47 bodů
10
Oba hlavní hrdinové filmu byli dobře vybraní a krásně si sedli. Hluboce se klaním před výkonem paní Bohdalové a jen ji můžeme tiše závidět, jak v tomto požehnaném věku dokázala zúročit talent a zkušenosti. Je dobře, že i toto téma nezůstalo tabu a film rozhodně vede k zamyšlení, jak hnusně a bezohledně se člověk dokáže chovat a kam až je ochotný zajít.