Pašerák

74%
Pašerák

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Ent.)




Recenze: Pašerák

Kinobox.cz
60%

Pašerák je velmi pomalý a velmi předvídatelný film, který vás nepřekvapí téměř ničím a občas vás možná bude uspávat. Přesto jsem obdivoval, co v něm Eastwood dokázal (za kamerou i před kamerou) a intenzivně přemýšlel, zda je na tom opravdu zdravotně tak špatně, nebo je jen namaskován tak, aby vypadal a pohyboval se jako mumie.


Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Celý film u udělal a vlastně i odehrál Clint Eastwood sám. Nepřekombinovaný scénář, vše působí jednoduše včetně hereckého pojetí Clinta E. Ostatní herci prakticky jen sekundují. Jednoduchost se kterou je snímek natočen ho dělá skvěle koukatelným a je vhodný i pro chvíle, kdy nemá člověk chuť na překombinovaný, či složitý snímek, ve kterém mu nesmí uniknout ani záběr.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Kterak se 80. letý stařík snaží zachránit svoji tísnivou finanční situaci. Film založen na skutečném příběhu válečného veterána Leonarda Sharpa, který byl v roce 2011 zadržen během vyšetřování převozu nákladu drog v hodnotě 3 milionů dolarů. Není překvapením, že se této látky chytl právě Clint Eastwood a s ohledem na jeho věk už vůbec nemůže být překvapením, že se sám chopil hlavní role. A tímto počinem dokázal, že ještě na to stále má. Interpretace příběhu byla historický pochopitelně změněna, ale důvod zůstal stejný. Příběh sice nenabízí nic nového, ale Clint Eastwood celý projekt svým viděním obohatil svou laskavostí a upřímnosti. Děj se po celou stopáž veze ve stejné atmosférické rovině. Ani drama, ani art, ani syrový realismus. Zkrátka něco mezi tím vším. Koncert filmu je však nádherný. Clint Eastwood ztvárnil typického představitele své generace. Muže, který si myslí, že ve svém životě hodně dosáhl. Jak v práci, tak i své rodiny. Ale až na prahu smrti si uvědomí, co všechno mu uniklo a pokusí se o usmíření. Jako rodinné drama snímek začal dobře, ale v této koncepci nejde dál. Netrvá dlouho a jde se čile k věci daného námětu. Jenomže to tentokrát nějak přichází až moc brzo. Divák se nestačí pořádně rozkoukat a pochopit, co že se to vlastně kde děje, a už sleduje hlavní postavu jedoucího v autě, jak něco někam převáží a jak je na každém kroku hlídán. Tohoto nenadálého vpádu je, jinak v pevném zpracování, krapet škoda. Snímek dává Eastwoodovi dostatek prostoru pro sebevyjádření, což, jak už ze zkušeností víme, není pro diváka vždy zábavnou hodnotou. Má to svůj limit z hlediska konceptu a příběhu chybí překvapení. Možná je to špatně, možná je to i dobře. Každopádně Eastwoodův styl je patrný a rozhodně ne nezajímavý.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Eastwood je na ty roky fakt borec, pašerák Tata je jeho další zajímavou postavou..ale ten klišovitý scénář mě zas tak moc nebral.

Dodatečné informace

Původní název:
The Mule (více)
  • USA Pašerák
  • USA The Mule
Premiéra v ČR:
21. 3. 2019
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
174,8 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Pašerák je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch